2. Marta 2021.

Jokić o svom idolu: On mi je dao najlakših 20 poena ikada

Big Portal

Nedostajala mu je asistencija za tripl-dabl (39 poena, 14 skokova i devet asistencija), ali je ovog puta upisao svoj prvi “poster” u karijeri.

Ovog puta Denver je uspeo da preokrene u finišu, a upravo na krilima srpskog centra koji je pokušao da objasni kako je to izgledalo.

“Bili smo pomalo smotani, mislim da sam hteo da budem agresivniji, da promenim ritam. I uspeo sam u tome, to mi je bilo na umu. Mislim da su rivali samo prestali da me udvajaju ili su to činili sa ogromnim zakašnjenjem. Zato sam igrao jedan na jedan u poslednjoj četvrtini, nemam nikakav ustaljeni ritam po kojem igram tokom susreta”, rekao je Jokić.

Trener Nagetsa Majk Maloun je pričao o uticaju Tima Dankana na NBA ligu, a Jokić je istakao da mu je on jedan od idola i prisetio se njihovog susreta na parketu.

“Mnogo me je insiprisao, ne samo pre nego što sam došao ovde, već i u poslednjih nekoliko godina. Često gledam njegove snimke, na koji način on igra… Uostalom, igrao sam protiv njega i uvek kažem da mi je on dao najlakših 20 poena ikada. Kao da nisam bio na terenu, a to je bila njegova poslednja sezona. Mogu samo da zamislim kakav je bio na vrhuncu. Mislim da je u svakom trenutku znao šta radi, kako da manipuliše odbranom rivala. Pravi je uzor”, rekao je Jokić.

Prokomentarisao je i koliko mu znači kada je na parketu Džamal Marej ili kada nije, što je neretko bio slučaj ove sezone.

“I da i ne. Možda nam neko nedostaje, ali ko god da igra i ne greši, meni je svejedno. Naročito u poslednjoj četvrtini, bilo nam je potrebno da malo usporimo i da ne gubimo lopte. Mislim da Monte dobro vodi tim iz senke, tako da nemam neki pritisak na sebi kada je Džamal na klupi”, istakao je srpski centar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare