"Jokić je sjajan, ali ne i bolji od Durenta – sistem mora da se mijenja" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Jokić je sjajan, ali ne i bolji od Durenta – sistem mora da se mijenja”

Rejčel Nikols, jedna od najpoznatijih medijskih ličnosti u SAD, smatra da bi NBA liga trebalo da reformiše sistem za dobijanje nagrada na kraju sezone.

Srpski košarkaš Nikola Jokić pre pet dana dana izabran je u najbolju postavu NBA lige, što je najveći individualni uspeh igrača sa ovih prostora u SAD.

Predrag Stojaković je 2004. godine bio u drugoj najboljoj postavi, a Jokić ga je ove sezone nadmašio, pošto je izabran u najelitnije društvo.

Jokić se nalazi u najboljoj postavi zajedno sa Stefom Karijem, Džejmsom Hardenom, Polom Džordžom i Janisom Adetokumbom. Nikola je tako dobio prednost u odnosu na Džoela Embida, što nije zasmetalo Nikols, već je u pitanju nešto drugo.

Novinarka ESPN i voditeljka poznate emisije “The Jump” smatra da bi NBA liga trebalo da promeni sistem, odnosno da se ne glasa po pozicijama, već jednostavno – ko su najboljih 15 u tekućoj sezoni.

Kevin Durent nalazi se u drugoj postavi… U poslednjih mesec dana sa bilo kojim trenerom ili igračem da sam pričala rekli bi mi da je postao najbolji košarkaš u NBA“, rekla je Nikols i dodala:

I, kako je došlo do toga da bude u drugoj postavi? Pa, NBA zahteva od glasača da rangiraju najbolje po pozicijama, umesto samo da kažu – ok, ko su 15 najboljih košarkaša u ligi ove sezone?“.

Poznata voditeljka kaže da bi Durent trebalo da bude u prvoj postavi umesto srpskog košarkaša.

Momak kao što je Nikola Jokić, koji je sjajan, ali nije bolji od Durenta, je u prvom timu, a ‘Kej-Di’ nije. To mora da se promeni. NBA mora da reformiše sistem“, zaključila je ona.

Jokić iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, prosečno je beležio 20 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencija, dok je u plej-ofu predvodio Nagetse do polufinala uz prosek od 25 poena, 13 skokova i 8,4 asistencija.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar