14. Novembra 2022.

“Jokić igra šah, uvek je dva-tri koraka ispred svih”

Big Portal

Nagetsi su tako uspešno okončani seriju mečeva na strani, i to sa tri pobede i jednim porazom, te došli do skora od 9-4 u sezoni.

Nikola Jokić je pored raspoloženih Mareja i Portera, koji su zajedno postigli 54 poena, mogao mirno da razigravao saigrače i ide na siguran šut.

To je ono što rade veliki igrači. Može da vas pobedi na tako mnogo načina. Recite mi, 14 asistencija za manje od 28 minuta? Pa to je šala! Izgubio je samo dve lopte. To je ono ne što ga pravi ne dobrim, već sjajnim igračem. Privlačio je mnogo pažnje na sebe, igrači nisu morali da igraju nezavisno od njega, već sa njim, jer on sa 99 odsto sjajno čita igru. Zaista moram da mu odam počast na ovoj plejmejkerskoj partiji“, poručio je Meloun, koji je zadovoljan učinkom i igrača sa klupe.

Trener Denvera je izneo niz komplimenata na račun igre srpskog košarkaša, koji po njemu, nije jedan od onih koji “jure statistiku”.

Ja sam uz Nikolu. On će se pobrinuti za brojke tokom sezone. Najvažnije je da sad imamo skor 9-4, da smo dobili tri od poslednja četiri meča na strani. Nikola je našao način kako da utiče na igru, to su bile asistencije. To je ono što poštujem kod njega. Poslednje dve godine bio je MVP, bez da je ikada jurio te brojke. Imate druge igrače u ligi koji to čine, koji se trude da ispune statističke kolone, da bi mogli da kažu, hej, vidite moju statistiku. Nikola ne brine o brojkama, nego o pobedama. Jednu smo ostvarili večeras, a tokom sezone, njegovi brojevi će biti tamo gde bi trebalo da budu. I još jednom će biti u priči oko MVP jer je previše veliki igrač da ne bude u toj grupi“, jasan je Meloun.

Zajednički cilj još nije ostvaren i veruje da ima prostora i vremena da se i to dogodi.

Ponosni smo što smo ga draftovali pre mnogo godina. Znamio se osam godina, to što smo izgradili od temelja do sada, najvažnije je da smo zadovoljani. Još nismo ostvarili cilj, a to je da osvojimo prsten. To je ono što motiviše Nikolu, mene, sve u toj svlačionoci. Svi igrači vole Nikolu i vole da igraju sa njim“.

Mnogo toga radi što Jokić čini na terenu, ne vidi se statistički. Melun smatra da je upravo u tome veličina srpskog centra.

To je lepota naše igre. Lepota naše igre u ofanzivi je što dobro čitamo igru, što reagujemo jedni na druge. Kada imate najboljeg ‘kvoterbeka’, kad uzme loptu, kad je dodirne, zagradi se, gde god da se nalazi, on tačno zna da je čuvan, ali isto tako dobro zna gde su svi ostali. Često koristim tu šahovsku analogiju i kažem da on igra šah. Uvek je dva do tri koraka ispred svih i to ga čini tako posebnim. Njegov IQ posebno. Cenim njegovu nesebičnost. Obožavam kad uđem u salu i Nikola je usred priče. Kada pokazuje na tablu i kaže, momci, moramo da uradimo ovo ili ono… To nema cenu. Mora da nastavi da radi tako. Kada je glasan i kada se čuje, zaslužuje respekt jer ga svi slušaju i kažu, on je uvek u pravu“, kaže Meloun.

Zadovoljan je učinkom ekipe na poslednjem meču u Čikagu.

Završili smo niz gostovanja sa 3-1. Bio je to pakleno dobar niz mečeva na strani. Imali smo doprinos velikog broja igrača, zaista moram da budem ponosan na njih, jer su našli način kako da dođu do ove pobede. I uradili su to igrajući naš brend košarke“, kaže Meloun.

Posebno je pohvalio Majkla Portera koji je postigao 31 poen.

Ponosan sam na Majkla. Obično ga izvedem rano, i posle vratim, šutirao je tako dobro, imao ritam. Ipak, imao je veoma dobar učinak i u odbrani, trudi se, svestan je na čemu treba da radi, ovo mu je najkonzistentini meč do sada u svim elementima“, zaključio je trener Denvera.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare