17. Augusta 2021.

Johnny Depp: Hollywood me bojkotuje

Big Portal

Glumac Johnny Depp je u intervjuu za britanski magazin The Sunday Times izjavio kako ga holivudska industrija bojkotuje zbog lažnih navoda o tome da je pretukao bivšu suprugu Amber Heard.

Ovo je spomenuo dok je govorio o svom posljednjem filmu “Minamata”. Prošle sedmice je premijerno prikazan u Velikoj Britaniji, ali nema naznaka da će imati premijeru u Americi.

“Neki filmovi dirnu ljude, a ovaj je jedan od njih. Priča o kojoj govori je slična mojoj. Kao čovjek i glumac se posljednjih nekoliko godina nalazim u bezizlaznoj situaciji. Hollywood me bojkotuje zbog lažnih navoda. Radim na tome da iznesem stvari na vidjelo”, izjavio je.

U filmu “Minamata” Depp glumi W. Eugenea Smitha, fotoreportera koji je sedamdesetih godina posjetio grad Minamatu u Japanu, kako bi dokumentovao posljedice trovanja živom.

Na pitanje da li se poistovjetio sa Smithovim stanjem očaja, odgovorio je:

“Nisam pristupio tumačenju lika Smitha na taj način, ali ipak sam prikazao neka svoja osjećanja. Proteklih pet godina živio sam u haotičnom stanju.”

Depp i Heard razveli su se 2017. godine nakon što ga je optužila da ju je pretukao. On je negirao sve optužbe.

U novembru prošle godine Depp je izgubio tužbu za klevetu protiv britanskog magazina The Sun, koji ga je u članku iz 2018. godine nazvao nasilnikom.

U martu ove godine je izjavio da je Heard slagala da će sedam miliona dolara, koje je dobila od razvoda, donirati u dobrotvorne svrhe. Također je tvrdio da bi ovu presudu trebalo poništiti, ali sud ju je ipak potvrdio.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare