John Travolta otkrio kako je čuveni ples s princezom Dianom bio njena želja - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

John Travolta otkrio kako je čuveni ples s princezom Dianom bio njena želja

Fotografije čuvenog plesa glumca Johna Travolte i princeze Diane od 9. novembra 1985. godine i danas su često viđen prizor na društvenim mrežama, a Travolta je otkrio kako je ples bio njena želja te da se desio zahvaljujući bivšoj prvoj dami Nancy Reagan.

U ekskluzivnom isječku iz novog dokumentarca PBS-a “In Their Own Words: Diana, Princess of Wales”, koji je objavio magazin People, 67-godišnji glumac rekao je da se slavni ples dogodio zahvaljujući bivšoj prvoj dami Nancy Reagan, prenosi Kliks.

“Oko 10 sati naveče Nancy Reagan kucnula me po ramenu i rekla: ‘Princezina želja je da pleše s vama. Biste li plesali s njom večeras?'”, rekao je Travolta u dokumentarcu koji je prikazan u nedjelju.

“I rekao sam: ‘Pa, naravno. Kako će ovo funkcionisati?’ A ona je rekla: ‘Pa, oko ponoći ću doći po tebe, a zatim ću te odvesti do nje, a onda ćeš je zamoliti za ples'”, otkrio je glumac.

Travolta je rekao da mu je srce ubrzano lupalo kad je zamolio Dianu da zapleše.

“Podigla je pogled, a ja sam rekao: ‘Hoćete li plesati sa mnom?’ i rekla je ‘Da’. Nakon toga se cijela soba očistila. Plesali smo nekih 15 minuta”, otkrio je Travolta.

Na slici, koju je snimio bivši glavni zvanični fotograf Bijele kuće Pete Souza, Travolta je nosio crni smoking, dok je Diana nosila tamnoplavu haljinu Victora Edelsteina s bisernom ogrlicom i odgovarajućim naušnicama.

U opisu objave na Instagramu od aprila, Souza je napisao da je, osim Travolte, Diana te noći plesala i s predsjednikom Reaganom, Tomom Selleckom, Clintom Eastnjoodom i Neilom Diamondom. Nije plesala s princom Charlesom.

U specijalnoj emisiji za PBS Travolta je rekao da je ples s Dianom nešto iz knjige bajki.

“Naklonili smo se kad je bilo gotovo i ona je otišla, ja sam otišao, a moja kočija se pretvorila u bundevu”, rekao je.

U aprilskom intervjuu za Esljuire Mehico Travolta je rekao i da nije ni zamišljao da će plesati s Dianom.

“Ko je ikada mogao zamisliti da će im se takvo nešto jednog dana dogoditi? Bio sam dovoljno pametan da to zapamtim u svom sjećanju kao vrlo poseban, čaroban trenutak”, rekao je.

Glasrpske.

Danas objavljeno

Iznenadili su mnoge: Harry i Meghan u prvoj zajedničkoj naslovnici od kada su zajedno

Vanja A

Jedan od najvećih domova u St. Bartsu mogao bi biti vaš za 80 miliona dolara

Vanja A

Supruga NBA zvijezde o rasističkom napadu u Hrvatskoj: “Ne pamtim toliko mržnje”

Vanja A

Ostavite komentar