Jodie Foster o snimanju scena s Hannibalom Lecterom: "Bojala sam ga se" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Jodie Foster o snimanju scena s Hannibalom Lecterom: “Bojala sam ga se”

GLUMICA Jodie Foster otkrila je kako se tokom snimanja jednog od najpoznatijih trilera svih vremena, Kad jaganjci utihnu, bojala svog kolege Anthonyja Hopkinsa, prenosi Daily Mail.

U filmu iz 1991. Anthony Hopkins glumio je krvoločnog serijskog ubicu Hannibala Lectera, a Jodie je igrala ulogu Clarice Sterling, mladu FBI agenticu koja ga je posjećivala u zatvoru.

“Film me uopšte nije uplašio, ali Anthony Hopkins jest”, ispričala je ona.

Slavne scene u kojima Clarice i Hannibal razgovaraju licem u lice snimane su tako da se njih dvoje uopšte nisu vidjeli, mogli su samo čuti glas druge osobe. To je bilo tako organizovano zbog komplikovanog dizajna scene zbog kojeg je bilo potrebno 20 minuta kako bi Hopkinska smjestili u zatvor.

“Kad sam snimala scene s njim, samo sam mogla čuti njegov iskrivljen i stravičan glas, ali mu nisam mogla vidjeti lice. Morala sam gledati u kameru i pretvarati se da gledam u njega”, ispričala je glumica i priznala da je to bilo uznemirujuće iskustvo za nju.

“Zadnjeg dana snimanja sjedio je pokraj mene dok sam jela i priznala sam mu da sam ga se jako bojala. On je rekao da je osjećao isto”, kaže Jodie.

Oboje su za svoju izvedbu u ovom filmu osvojili Oscare.

 

Index.hr

Danas objavljeno

Bivša supruga Džefa Bezosa sada poklanja 2,7 milijardi dolara

Zeljka

Najzahvalniji materijali za visoke temperature

Zeljka

Betmenu “zabranili” oralni seks: “Heroji to ne rade”

Zeljka

Ostavite komentar