JEZIVO SVJEDOČENJE DJEVOJČICE (12) “Pijani tata me skidao i dodirivao, brat me mazio kao da mu nisam sestra” - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

JEZIVO SVJEDOČENJE DJEVOJČICE (12) “Pijani tata me skidao i dodirivao, brat me mazio kao da mu nisam sestra”

Maloljetna J. M. (12) iz okoline Bogatića, koju je prije 11 godina krstio političar Ivica Dačić, ispričala je u tužilaštvu “da je tata često bio pijan i da ju je milovao dok je bila naga, dok se brat prema njoj ponašao kao da mu nije sestra”.
Djevojčica, koja je prijavila oca I. M. (53) i brata U. M. (23) za seksualno zlostavljanje, i pred tužiocem Višeg tužilaštva u Šapcu ponovila je iskaz iz policije i opisala mučne detalje polnog uznemiravanja od strane svog oca i rođenog brata.

Tortura godinu dana

– Tata je često bio pijan. Kada bi došao kući u takvom stanju, tražio je da se skinem. Onda me je posmatrao, mazio i dodirivao po grudima i stomaku. I po četiri, pet puta nedjeljno se to dešavalo. Istu stvar je počeo da radi i moj brat, kada je došao iz inostranstva. Prema meni se ponašao kao da mu nisam sestra. Nije me tjerao da se skidam, ali me je mazio – ispričala je navodno žrtva i dodala da je sve to trpila od avgusta 2018.

S druge strane, osumnjičeni I. M. i J. M. u tužilaštvu su negirali krivicu. Njihovo saslušanje u petak je trajalo satima, a završeno je u ponoć, poslije čega im je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili obljubu nad maloljetnom osobom.

– Obojica su rekla da svojoj kćerki, odnosno sestri, nisu radila ništa neprimjereno. Brat je kazao da se nedavno vratio iz inostranstva, te da u periodu, za koji je ona navela da je bila zlostavljana, nije ni bio kod kuće – kaže izvor Kurira.

On dodaje da je djevojčicin otac izjavio “da prema njoj gaji očinsku ljubav i ništa više od toga”.

– Ponekad bih je golicao, ali to je bio vid ispoljavanja ljubavi prema djeci. Tako sam se igrao i sa ostalom djecom. Ni na koji način je nisam zlostavljao i ne znam zašto me je lažno prijavila – navodno je izjavio I. M. na saslušanju.

Brani muža i sina

Podsjetimo, J. M., koja je deveto dijete u porodici, nedavno se požalila nastavnici u školi na oca i brata, a zatim je iz straha pobjegla kod svoje sestre u drugo selo. Rekla je i da je više puta pokušavala majci da kaže kroz šta prolazi, ali da ona nije reagovala.
Majka djevojčice navodno takođe ne vjeruje da su njen suprug i sin zlostavljali J. M.

– Oni nisu krivi. U porodici dođe do nekih problema, ali oni nisu radili takve stvari s mojom kćerkom – rekla je majka.

I komšije porodice juče su bile šokirane.

– I. M., istina, voli da popije i strogo je vaspitao djecu, ali teško nam je da povjerujemo da je u stanju da ovako nešto učini – kaže komšija.

Istraga

Tužilac je naložio da se žrtva, ali i osumnjičeni podvrgnu psihološkom vještačenju. Takođe, naloženo je i saslušanje djevojčicine majke, kao i drugih svjedoka.

– Djevojčicu je pregledao ginekolog. Nema povreda koje bi ukazivale da je došlo do obljube. Ipak, to ne znači da nije trpila druge oblike seksualnog nasilja. Očekujemo da tokom istrage budu utvrđene sve činjenice – kaže izvor i dodaje da je u slučaj uključen i Centar za socijalni rad.

I DIVAC BIO NA KRŠTENJU

Ova porodica je do 2008. živjela u teškim uslovima, a kuća im je bila izgorjela u požaru. Tada su, zahvaljujući donacijama, dobili novu kuću, a ključeve su im uručili Ivica Dačić, tadašnji ministar policije, i košarkaš Vlade Divac, tadašnji Dačićev savjetnik. Dačić je tom prilikom i krstio J. M., koja je imala godinu i po dana. Četiri godine kasnije, porodici je isključena struja. Nakon pisanja medija, oni su ponovo dobili električnu energiju. Često su od dobrotvora, ali i države, dobijali hranu, kućne aparate, a jedna škola im je poklonila računar. Humanitarne organizacije su im 2013. uručile i traktor u vriednosti od 4.000 evra.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Samo povlačenje nametnute odluke može BiH vratiti u pređašnje stanje

M.

Više hiljada ljudi izašlo na ulice; građani protestuju; reagovala policija

M.

Vulin: Belivuk je na korak do doživotne robije

M.

Ostavite komentar