Jezive scene u bolnici u Bergamu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Jezive scene u bolnici u Bergamu

Bolnica Pape Jovana XXII u Bergamu najgore je pogođena zdravstvena ustanova pandemijom korona virusa, a video snimak iz te bolnice pokazuje zastrašujuće prizore.

Na snimku se vide hodnici ispunjene bolničkim krevetima s pacijentima koji se bore za vazduh i medicinsko osoblje s maskama, rukavicama i u zaštitnim odijelima u neprestanoj žurbi.

Na snimku Sky News-a se vidi da je sve prepuno oboljelih od korona virusa, uključujući čekaonice.

Bergamo se nalazi na sjeveru Italije, u pokrajini Lombardija koja je najgore pogođeno područje u zemlji.

Broj novopristiglih pacijenata ne jenjava, a isto se događa širom sjeverne Italije, prenosi Index.hr i dodaje da bolnice gube bitku s virusom.

U tekstu se navodi da osoblje radi bez prestanka u pokušaju da što više oboljelih spasi od smrti.

Skupljaju se oko novopristiglih pacijenata da bi im stavili monitore za mjerenje otkucaja srca, infuziju i, što je najvažnije, respiratore, bez kojih pacijenti ne mogu da prežive.

Glavna bolnica u Bergamu je do sada odbijala medije, ali su odlučili da je neophodno da cijeli svet vidi s čime se nose.

Žele da podstaknu narode i vlasti svuda da preduzmu nešto. Poručuju da je Italija uhvaćena na prepad, ali da to ne mora biti slučaj i s ostatkom svijeta.

Ljekari iz Bergama poručuju da Kovid-19 ne pogađa organizam isto kao grip, već više kao upala pluća koja odnosi stotine života svakoga dana.

Doktor Roberto Kosentini, upravnik Odjeljenja za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja, kaže da nikada nisu vidjeli takvo rasulo.

“Riječ je o izuzetno teškoj upali pluća, koja opterećuje čitav zdravstveni sistem jer svakoga dana imamo 50-60 novih pacijenata koji su u teškom stanju čim stignu u bolnicu, a većini je potrebna velika količina kiseonika”, kaže Kosentini za Sky News i dodaje da je bolnica preuređena na tri nivoa intenzivne njege.

Dr Lorenco Gracioli priznaje da mu se javljaju kolege iz inostranstva i da su zabrinuti.

On apeluje na druge zemlje da prate primjer Kine i Italije i da se sve zatvori, jer će se tako širenje zaraze usporiti, iako se tako ne može pobijediti virus.

“U životu nisam bio pod ovolikim stresom. Ovdje su ljudi u kritičnom stanju. Umiru bez liječenja, a jedino im mi možemo pomoći. Sada smo došli do tačke da se zapitam da li činimo dovoljno. Ima nas stotinu anestetičara i trudimo se najbolje što možemo, ali možda to nije dovoljno”, kaže Gracioli.

U laboratoriji bolnice u Bergamu neprestano se radi na ispitivanju virusa kako bi se pronašao način da mu se stane na put.

Ipak, osoblje poručuje da je za to potrebno puno vremena. Zdravstvo širom planete suočeno je s velikim problemom, pa je neophodno sve dostupne resurse, zalihe i testiranja iskoristiti istog trenutka.

Veliki broj bolnica ođednom traži istu stvar, čime dolazi do preopterećenja zdravstvenog sistema.

U Bergamu ovu situaciju nazivaju “apokalipsom” i šalju poruku svijetu: “Budite spremni”.

Pogledajte strašne scene iz bolnice u Bergamu!

UZNEMIRUJUĆI VIDEO!

TANJUG

Danas objavljeno

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

M.

Lavrov upozorio: “Moraju da shvate, biće sve teže”

M.

Beogradski Blic: Ubijen Radoje Zvicer u Panami

M.

Ostavite komentar