Jeziva odbrana osumnjičenog za ubistvo uličnog svirača "Čekao sam Hitnu pomoć, pa otišao kući, istuširao se i legao da spavam" - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Jeziva odbrana osumnjičenog za ubistvo uličnog svirača “Čekao sam Hitnu pomoć, pa otišao kući, istuširao se i legao da spavam”

Žarko R. (21), osumnjičeni za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), ispričao je inspektorima da je poslije zločina ostao u blizini i posmatrao kako nesrećni čovjek leži na pločniku, a čak je s prolaznikom sačekao Hitnu pomoć.

Da podsjetimo, Žarko R. osumnjičen je da je u sredu do smrti pretukao Kostića jer nije imao da mu da više od 390 dinara. On je lociran poslije nekoliko sati i uhapšen, a već je detaljno ispričao kako je tukao nesrećnog svirača.

– Kad sam vidio da se ne pomjera i kako mu lije krv iz glave, pomerio sam se nekoliko metara dalje i posmatrao. Vidio sam jednog čovjeka kako zastaje pored Kristijana i kako zove Hitnu pomoć – iznio je šokantnu odbranu u policiji Žarko R.

Kako je dalje rekao, tada je odlučio da priđe prolazniku koji je ostao da sačeka Hitnu.

– Šta se desilo? Vidio sam i ja čovjeka da leži, pa sam krenuo da vidim šta mu je. Pa da li znate šta se desilo?, ispitivao sam prolaznika – smireno i bez ikakve empatije ispričao je inspektorima osumnjičeni. Kako je rekao, kada se sklonio, otišao je do trafike i kupio cigarete od para koje mu je dao ubijeni Bleki.

– Da, od njegovih para sam kupio cigarete, zapalio cigaru i stao pored tog čovjeka kako bih utvrdio da li je neko nešto vidio. Shvatio sam da ne sumnjaju na mene, te sam lagano otišao kod majke, koja živi u Novom Sadu, jer su mi se roditelji razveli, pa ona živi ovde, a otac u Žablju.

Žarko R. tada je pojasnio da on malo stanuje sa ocem, a malo sa majkom.

– Kad sam došao, istuširao sam se i legao – nastavio je da priča, zapanjivši prisutne u policiji svojom hladnokrvnošću.

Podsjetimo, juče je Žarko R. takođe ispričao sve i priznao izvršenje djela, prenosi Kurir.

– On je u jutarnjim satima u sredu u Kosovskoj ulici, dok je Kostić hodao ulicom s gitarom, od koje se nije razdvajao, zaustavio nesrećnog čovjeka i tražio mu novac. Pošto Kostić nije imao više para, pretukao ga je do smrti. Kako je sam već rekao inspektorima, tukao ga je iz hira, jer je mislio da Kostić ima novac, ali da se pravi da nema – kaže izvor.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Izabrani delegati u Vijeće naroda Srpske

M.

Borjana Krišto kandidat za predsjedavajuću Savjeta ministara

M.

Orban: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

M.

Ostavite komentar