Jeste skup, ali nećete ga lako polomiti - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Jeste skup, ali nećete ga lako polomiti

Najnoviji iPhone 14 se našao u rukama Zaka, sa popularnog YouTube kanala JerryRigEverything, koji je testirao izdržljivost ovog telefona.

Dizajn iPhone 14 modela je u najvećoj meri iskopiran od prošlogodišnje iPhone 13 varijante, ali tu je dosta poboljšanja na polju hardvera.

Jedna od glavnih razlika je to što je Apple sada omogućio da se poleđinsko staklo lakše odvaja, a smanjeni su i troškovi poravke.

Uobičajeno, test izdržljivosti počinje testom grebanja ekrana, koji pokazuje manje ureze i ogrebotine na šestom nivou Mosove skale, uz dublje ureze od sedmog nivoa.

Kamere na poleđini iPhone 14 modela prema marketingu Applea koriste sočiva od kristala safira, ali test pokazuje da to nije tačno jer tragovi od grebanja počinju da se pojavljuju na šestom nivou Mosove skale.

Nešto duži test paljenja ekrana je rezultirao sa nekoliko mrtvih piksela, koji se ne oporavljaju, što je i bilo očekivano.

Na kraju, test savijanja pod pritiskom ruku je pokazao da iPhone 14 ima veoma čvrstu izradu i nisu primetna nikakva savijanja ni pucanja spolja niti u uniutrašnkosti kućišta.

Danas objavljeno

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Brus Vilis prodao svoj lik kako bi glumio i nakon penzije

V.R.

Ostavite komentar