Jeste li tip za čaj ili kafu? Evo šta to govori o vašoj ličnosti - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Jeste li tip za čaj ili kafu? Evo šta to govori o vašoj ličnosti

Tip ličnosti zavisi od napitka koji volite da pijete. Otkrijte kom tipu pripadate.

LJubav prema kafi je povezana s “traženjem senzacija, impulsivnošću i sklonošću preuzimanju rizika”, što znači da će ljubitelji kafe češće uživati ​​u ekstremnim sportovima i žudeti za novim iskustvima.

Ekstroverti više vole čaj

Prema rezultatima anketa koje je u SAD-u sproveo OnePoll, ekstroverti i ambiverti (oni u sredini spektra introvert-ekstrovert) su češće ljubitelji čaja, dok introverti češće vole da piju kafu.

Pokazalo se da ljubitelji kafe treba da budu na oprezu jer je istraživanje koje je sproveo Endru P. Smit sa Univerziteta Kardif zaključilo da kofein pomaže ekstrovertima sa radnim učinkom, a introverti bolje rade kad nemaju kofeina u organizmu. 

LJubitelji kafe reskiraju

Ovo istraživanje pokazalo je da je konzumacija kafe povezana s “traženjem senzacija, impulsivnošću i sklonošću preuzimanju rizika”, što znači da će ljubitelji ovog popularnog pića verovatnije uživati ​​u aktivnostima poput ekstremnih sportova i češće žudeti za novim iskustvima.

Čajoljupci bolje spavaju

Rezultati istraživanja pokazuju da se ljudi koji više vole čaj identifikuju kao “prosečni spavači”. Istodobno, ljubitelji kafe mogu da iskuse neke probleme s ovim aspektom života: o sebi misle kao o “laganim spavačima”.

LJubitelji čaja imaju slatki zub

Ispitanici koji su više voleli čaj češće su mu dodavali šećer, dok oni koji piju kafu uživaju u svom napitku bez dodataka.

LJubitelji kafe su ljubitelji pasa

Na pitanje o tome da li bi radije imali mačke ili pse za ljubimce, više ljubitelja kafe odabralo je pse, a oni koji više vole čaj su češće odabirali mačke.

Oni koji piju čaj obično su kreativniji

Prema ovom istraživanju, čaj nam pomaže da budemo kreativniji i olakšava smišljanje novih ideja. Istovremeno, drugo istraživanje pokazalo je da uprkos tome što nema pozitivan uticaj na kreativnost, kafa pooštrava vaše veštine rešavanja problema.

LJubitelji kafe su više pod stresom, ali ređe depresivni

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kentakiju pokazalo je da što više posla studenti moraju da obave tokom semestra, to popiju više kafe. S obzirom na to da je kofein stimulativna supstanca, to nije slučajno.

Međutim, postoji i pozitivna strana pijenja kafe: utvrđeno je da je među ljudima koji često piju kafu nivo depresije je bio 32% niži od nivoa među ljudima koji je ne konzumiraju.

Danas objavljeno

Kate zasjala u istoj haljini koju je nosila prije deset godina, William izgleda jednako zaljubljen

Vanja A

Oprah otkrila kako je pronašla životni put: Postavite ovo pitanje pa iskreno odgovorite

Vanja A

Zbog čega se vjeruje da crne mačke donose nesreću

Vanja A

Ostavite komentar