Jeste da je daleko od nas, ali...Brazil ne zna šta će s mutacijama, a kalifornijiski soj možda najviše ubija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Jeste da je daleko od nas, ali…Brazil ne zna šta će s mutacijama, a kalifornijiski soj možda najviše ubija

Brazil se suočava sa novom fazom pandemije s mutiranim varijantama kovid-19, tri puta zaraznijim, izjavio je ministar zdravlja. U Kaliforniji najsmrtonosniji.

Brazilski ministar Eduardo Pazuelo je rekao da je vlada distribuirala između 13 i 14 miliona doza vakcina i da planira da vakciniše polovinu od 210 miliona stanovnika u zemlji do sredine godine, prenosi Rojters.

S druge strane, naučnike brine postojanje i tzv. kalifornijskog soja, o kom se ne zna previše, ali postoji mogućnost da se radi o najsmrtonosnijoj i najzaraznijoj varijanti do sada.

Preliminarna studija koja još nije prošla recenziju ukazuje na to da se ovaj soj širi brže od ostalih, da može dovesti do težih oblika infekcije, da zahteva intenzivnije lečenje i da može biti čak i smrtonosniji.

S obzirom na to da istraživanje nije prošlo recenziju, odnosno proveru nezavisne grupe naučnika, sve te navode bi trebalo uzeti s rezervom.

Danas objavljeno

Vladika Jefrem: Manastir Miloševac vaskrsava na čudesan način

M.

Uvode lokdaun za nevakcinisane; moći će na ulicu samo u izuzetnim slučajevima

M.

Šestoro mrtvih u požaru u Brčkom

M.

Ostavite komentar