"Jesi ti onaj klinac što obara rekorde? E, sad ću da te upropastim" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Jesi ti onaj klinac što obara rekorde? E, sad ću da te upropastim”

Šon Kemp je ispričao interesantnu anegdotu o Leriju Birdu.

Šon Kemp važi za jednog od najatraktivnijih krilnih centara devedesetih godina, o njegovim zakucavanjima iz Sijetla se i dan danas govori.

On je iz srednje škole došao u NBA 1989. godine, kada je Leri Bird već bio na zalasku karijere i ispričao je kako je bio “maltretiran” od strane NBA ikone.

Šon Kemp je bio gost podkasta “Naklheds” i govorio je o svojim prvim danima u ligi, pošto je prvo pitanje svakom gostu bilo ko vas je prvi pristojno namučio (nalupao du*e kako oni kažu).

“Čoveče, biću iskren. Moje du*e je nastradalo vrlo rano. Znate već kakvi su ti veterani… Jednom smo igrali sa Seltiksima u Bostonu i nikada nisam kapirao zbog čega je on bio toliko ozloglašen u anegdotama. Kada smo stigli u Boston tog jutra video sam Ksejvijera Mekdanijela kako šepa i žali se na povredu, ali sam očekivao da igra, ali sam ipak ja bio starter protiv Lerija Birda. Tako mi je rekao trener pred meč. Bio sam uzbuđen. Leri mi je ubacio 50 poena za tri četvrtine… Sve je pogađao i pritom mi je sve vreme nešto govorio. Bio je majstor treš toka. Pitao me je: ‘Da li si ti onaj klinac što je oborio sve rekorde u srednjoj školi?’ Ogovorio sam da jesam, a onda mi je rekao ‘E, sad ću da te upropastim’. Najavljivao bi mi svaki šut i ja tu ništa nisam mogao da uradim. Čak i kad je igrao odbranu me je vređao”, rekao je Šon Kemp.

B92

Danas objavljeno

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Đoković “počistio” Tijafoa!

Zeljka

Albanija pala u Izraelu u 92. minutu, Kipar šokirao Grčku

Zeljka

Ostavite komentar