"Jesi li probao da isključiš, pa uključiš": Šta sve Microsoft savetuje korisnike? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

“Jesi li probao da isključiš, pa uključiš”: Šta sve Microsoft savetuje korisnike?

Svako je bar jednom u životu čuo savet poput “restartuj”, ili “uključi, isključi” kada su u pitanju problemi sa računarima i drugim uređajima. I dok se ovakvi saveti od “običnih smrtnika” očekuju, pomalo je neobično kada stignu od Microsoft tima za podršku.

Windows 10 Pro i Enterprise nedavno su počeli da dobijaju upravo ovakve savete, a nakon što su primetili probleme u okviru verzija 1903, 1909 i 2004.

Windows 10 Home korisnici su ostali pošteđeni ovog problema, koji je u vezi sa bezbednošću pogođenih uređaja, te tako nisu dobili preporuke koje bi mogle da se svrstaju u kategoriju “nadrilekarstvo u računarstvu”.

Windows Defender, opet

Problem nastaje kada korisnik pokuša da otvori Windows Defender Application Guard (WDAG) ili Windows Sandbox, a manifestuje se u obliku poruke “not found”.

Tako su žrtve ostajale nezaštićene, budući da mnogi ove sisteme koriste za zaštitu od napada, a posebno Windows Sandbox – izolovano okruženje u kojem se testiraju sve sumnjive aplikacije, prenosi PC Press.

Oni koji su probleme prijavili dobili su neobičnu preporuku, budući da im se savetovalo da restartuju uređaje, što je savet koji se najčešće dobija od laika. Time je još jedan Windows 10 problem dobio duhovit zaplet, u procesu gde mnogima nije do smeha.

B92

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar