Jeremenija: Spriječen atentat na Pašinjana i državni udar - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Jeremenija: Spriječen atentat na Pašinjana i državni udar

Jermenske vlasti saopštile su sinoć da su sprečile grupu bivših zvaničnika te zemlje da izvrše atentat na premijera Nikola Pašinjana i da pokušaju da se domognu vlasti državnim udarom.

Jermenska Nacionalna bezbjednosna služba (NSS) saopštila je da su njen bivši šef Artur Vanecjan, bivši lider poslaničkog kluba republikanaca u parlamentu Vahram Bagdasarjan i ratni volonter Ašot Minasjan uhapšeni zbog planiranja atentata na Pašinjana i državnog udara, prenio je Rojters.

“Osumnjičeni su planirali da se domognu vlasti ubistvom premijera i već su imali potencijalne kandidate za njegovu zamenu, o kojima su diskutovali”, navodi se u saopštenju NSS.

Lusine Sahakjan, advokat bivšeg šefa NSS Vanecjana objavila je ranije danas na Facebook da je jermenska služba državne bezbednosti privela njenog klijenta zbog sumnje da je uzurpirao vlast i pripremao atentat na Pašinjana.

“Vlasti su ga optužile na osnovu lažnih sumnji za uzurpiranje vlasti i pripremu ubistva Nikola Pašinjana”, napisala je ona

Rojters podsjeća da se Pašinjan nalazi pod velikim pritiskom i da na hiljade ljudi svakodnevno protestuje u Jerevanu tražeći njegovu ostavku nakon što je prošle nedelje sa Azerbejdžanom potpisao deklaraciju o okončanju rata u Nagorno Karabahu.

Danas objavljeno

Vučić: Svi su “skočili za vrat” Srbiji i Srpskoj, a ćute o velikoj Albaniji

M.

Još jedna zemlja spremna: U slučaju neprihvatljivog ponašanja Rusije…

M.

Rusko ministarstvo: “Prag je svjestan šta slijedi”

M.

Ostavite komentar