11. Oktobra 2019.

Jennifer Lopez u problemima: Zbog jedne fotke mogla bi ostati bez 150.000 dolara

Big Portal

E!Online javlja da je riječ o fotografiji na kojoj Lopez i njen zaručnik Alex Rodriguez šetaju ulicama New Yorka. Prema tužbi podnesenoj na američkom saveznom sudu u Kaliforniji, Lopez nikad nije dobila dozvolu agencije da fotografiju objavi.

“Tužitelj nikad nije dao fotografiju optuženom na korištenje. Uprkos tome, Lopez je bez dozvole tužitelja fotografiju objavila. Lopez ili neko ko objavljuje na njenom profilu kopirao je fotografiju i objavio je na profilu @jlo, na Instagram Storyju, 7. novembra 2017. godine”, piše u tužbi.

https://www.instagram.com/p/B19Ook9gsU4/?utm_source=ig_embed

S obzirom na to da su otad prošle gotovo dvije godine, agencija je u tužbi navela da je upozorila Lopez i njene menadžere na kršenje autorskih prava još u decembru 2017., no njeni predstavnici nisu upozorenje shvatili ozbiljno, jer je Story nestao nakon 24 sata.

“U vrijeme kad je Lopez kopirala i distribuirala fotografiju, znala je ili je trebala znati da nema autorizaciju ni dopuštenje da to napravi. Kako na svom profilu ima 100 miliona pratilaca, njeno neovlašteno korištenje fotografije naštetilo je postojećoj i budućoj trgovini originalnom fotografijom”, tvrde.

https://www.instagram.com/p/B2ItPq2AUTf/

Splash traži 150.000 dolara odštete i zabranu da Lopez i njen tim ponovno objave tu fotografiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare