Jelovnik Maje Volk: Zahvaljujući ovoj ishrani je pobjedila rak i podmladila tijelo - BIGportal.ba
Ex Yu

Jelovnik Maje Volk: Zahvaljujući ovoj ishrani je pobjedila rak i podmladila tijelo

Maja Volk (62), profesorica na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, za sebe kaže da je stručnjak ne za bolesti, već za zdravlje i tvrdi da je sirovom ishranom izlječila rak od kojeg je bolovala.

Ona je, gostujući u emisiji “Uranak” na K1 otkrila kako započinje dan.

Ona ističe da nekad jede jednom dnevno, nekad dva ili tri puta, a sve zato što “sluša svoje tijelo”.

“Cjedim sada jako puno nara, zima je, to su antiokdisanti, sada treba jesti našu zimnicu, a to su borovnice, zamrznuto šumsko voće, aronije, znači sve što je ljubičasto, tamno, uključujući i nar”.

Volkova kaže da je važno svaki dan unijeti namirnice u svim bojama.“Ja nemam pravila, ovo je sloboda gdje jedete u bojama, i ako svakog dana unesete sve boje – nešto žuto, crveno, narandžasto, ljubičasto, zeleno, vi ste namireni sa svim. Imate dve vrste obroka, voćni koji je lakši, brže se svari i malo teži salatni jer sadrži orašaste plodove”, a na pitanje čime zamenjuje meso, odgovara:

“Orašasti plodovi mijenjaju meso, bundeva, avokado, avokado je kao jaja, samo mnogo bolji”.

Za one koji bi možda probali ovakav način ishrane, Maja Volk otkriva šta mogu da očekuju na početku.

Ona tvrdi da se promjena najprije vidi na koži.

“Prvo se vidi na koži, koža se odmah prosija. Ja već po tenu mogu da kažem da li ljudi jedu voće ili ne, imaju sivu boju lica, tačno se po licu vidi i po kosi. Prvo ide koža za sedam dana, koja je inače najveći organ, posijle već dvije sedmcie se na kosi vidi i posle tri sedmice krvna slika je već odlična, poslije šest-sedam mesjeci već i neke sistemske bolesti nestaju”.

“Ja imam vrlo jasan i živ osjećaj da su mi organi iznutra “čisti”. Nema znoja, nema mirisa, nema kiseline, a onda vam se promjene i misli, pa nema kiselih i ljutih misli. Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se i ne osjećate trulo. Osim svježeg, zamrznuto voće i povrće ima istu vrijednost i enzimi ništa ne gube zamrzavanjem, već se oni uništavaju zagrevanjem. Da je drugačije, organe za transplataciju bi blanširali, ali oni bi onda bili “mrtvi”, zar ne?” napominje Maja koja se izlječila od karcinoma i nakon operacija, agresivnih terapija i lijekova s radošću kaže da su njeni organi zahvaljujući sirovoj ishrani danas “mladi”, a ona puna života i radosti.

Izvor: Stil.kurir.rs

Danas objavljeno

Rozga progovorila o plastičnim operacijama

Vanja A

Iskra Brajović: Iako sam kćerka Voje Brajovića, karijeru nisam gradila zahvaljujući protekcijama

Vanja A

Poslije tri godine veze raskinuli Filip Krajinović i Anđela Novčić

Vanja A

Ostavite komentar