"Jelovac je bio pri svijesti, pričali smo, ali smo shvatili da nešto nije u redu" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Jelovac je bio pri svijesti, pričali smo, ali smo shvatili da nešto nije u redu”

O tragičnoj vijesti i smrti srpskog košarkaša Stevana Jelovca oglasio se i trener njegovog kluba AEK-a iz Atine, Stefanos Dedas.

On je u izjavi za grčki “sports.walla” opisao kako su izgledali poslednji sati pred moždani udar koji je doživeo Jelovac, kao i detalje sa samog treninga gde se to i dogodilo.

Podsetimo, Jelovac je moždani udar doživeo 14. novembra na treningu u Atini i od njega nije uspeo da se oporavi.

“Pre tri nedelje sam sa igračima radio video analizu. Jelovac nije sedeo sa nama, jer je imao povredu skočnog zgloba. Bio je u sali za tretmane i vozio je bicikl za vežbanje. Kada smo završili sastanak, poslao sam igrače na trening i videli smo ljude kako zovu hitnu pomoć. Bio je pri svesti, uspeli smo da malo komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je imao moždani udar”, rekao je Dedas i dodao:

“Odmah smo otkazali trening i igrači su bili u bolnici. Sutradan smo igrali protiv Rige bez treninga, ali smo igrali za njega. Borili smo se kao ludi i pobedili. Onda smo odigrali i utakmicu u šampionatu i otišli na reprezentativnu pauzu. Kada smo imali vremena bez treninga i utakmica, shvatili smo koliko je situacija ozbiljna. Iz bolnice nisu stizale dobre vesti, ali smo mislili da će se izvući zato što je bio mlad”.

Svima je bilo jasno da Jelovac više neće igrati košarku, ali je tinjala nada da će uspeti da nastavi da živi.

“Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti i zaigrati ponovo košarku, ali smo se nadali da će se probuditi i da će imati što manje oštećenja. Protekle dve nedelje psihički smo se pripremali za najgore, tako da objava o njegovoj smrti nikoga u timu nije iznenadila. Kada je porodica zatražila premeštaj za dalje lečenje u Srbiju, bilo nam je jasno da nada više ne postoji”.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

“To je tužno i čudno da je jedan mladić preminuo od moždanog udara. Nije bilo znakova upozorenja da bi to moglo da se dogodi. Trener sam više od 20 godina i ništa slično mi se nije desilo. To je teško iskustvo, životna lekcija. Znam da se o pokojniku uvek najbolje priča, ali Stevan je bio zaista neverovatan momak. Ozbiljan, ljubazan, nasmejan, bio je profesionalac i nikada nije pravio probleme“, zaključio je Dedas.

B92.

Danas objavljeno

Denver doveo Kazinsa za narednih 6 utakmica

Vanja A

Rusija ispustila +4, Španija zakoračila ka polufinalu

Vanja A

Mekinro o Đokoviću: Ovo je potpuno ludo

Vanja A

Ostavite komentar