Potrebno je:
- 350 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 150 gr suve slaninice
- 3 jaja
- ulje
- biber
- so
- crvena mlevena paprika
- 500 gr krompira
- 200 gr kisele pavlake
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti deo slanine na kockice, pa kad se istopi tu ubaciti seckan luk i prodinstati. Dodati mleveno meso, pa izdinastati.
Foto: Privatna arhiva
Skinuti sa vatre dodati soli, biber, papriku i 1 jaje. Umutiti posebno jaja, dodati pavlaku i mleko, pa izjednačiti. Krompir očistiti, pa iseći na tanke krugove, posoliti, pobiberti i dodati malo crvene paprike.
Tepsiju 30×25 cm premazati uljem. Na dno poređati sav krompir, pa ga poravnati. Preko krompira dodati meso izravnati, a preko mesa umućena pavlaka.
Narendati malo kačkavalja, seckanog peršuna i poređati nasečenu suvu slaninu. Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min.