Jelo bez mesa: Kremasti krompir iz rerne - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Jelo bez mesa: Kremasti krompir iz rerne

Odličan obrok uz zelenu salatu!

Sastojci:

5 većih krompira
glavica crnog luka
100 ml ulja
1 kašika suvog začina
so, biber po ukusu
kašika sušenog peršunovog lista
200 ml neutralne pavlake
100 gr bilo tvrdog sira
100 ml vode

Priprema:

Zagrejati ulje, pa mu dodati na iseckan luk. Prodinstati i malo posoliti. Dodati pola čaše vode i nastaviti dinstanje i kada je luk dobio žućkastu boju uključiti rernu na 200 stepeni. Oguliti krompir i iseći na tanke kriške. Staviti deo luka u podmazanu vatrostalnu činiju, poređati sloj krompira, ukoso, jedan na polovinu drugoga. Preko staviti ostatak luka i drugi sloj krompira. Pomešati neutralnu pavlaku, začine, rendani sir i vodu pa zaliti krompir. Prekriti folijom, pa peći tako sat vremena. Posle sat vremena skinuto foliju i peći još nekih 20 minuta.

Danas objavljeno

Neke žene su na njega priključene i tokom porođaja: Zašto je CTG važan u trudnoći i šta on prikazuje?

Vanja A

Prirodni trikovi protiv prehlade i gripe koji stvarno djeluju

Vanja A

Mnogima omiljeni napitak može smanjiti rizik od dijabetesa

V.R.

Ostavite komentar