Jelisejska palata demantovala navode o Makronovoj ostavci - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Jelisejska palata demantovala navode o Makronovoj ostavci

Jelisejska palata demantovala je medijske navode da francuski predsednik Emanuel Makron planira da podnese ostavku kako bi raspisao prevremene izbore.

Predsednik Francuske je to navodno sugerisao na jednoj video-konferenciji sa donatorima svoje stranke.

“Predsednik nikad nije učestvovao na video-konferenciji sa donatorima i nikad nije pomenuo moguću ostavku. Informacija koju je objavio ”Figaro” je lažna”, rekao je zvaničnik Jelisejske palate.

Figaro je pozivajući se na reči jednog učesnika, tvrdio da je Makron rekao maloj grupi donatora u Londonu pre dve nedelje da razmišlja o ostavci i raspisivanju prevremenih predsedničkih izbora kao načinu za “resetovanje svog predsedavanja” posle krize sa korona virusom zbog koje je suspendovao neke osnovne delove svog političkog programa.

Međutim, kako ocenjuje Politiko, demanti iz Makronovog kabineta nije direktan. Ranije tokom dana, isti zvaničnik najpre nije odmah negirao navode, već je jednostavno odbio da ih potvrdi. A i prvi komentar Jelisejske palate za Figaro bio je dvosmislen.

“Iz principa ne odbacujemo ništa. Pretpostavka ostavke nikad nije bila na agendi niti je pomenuta na nekom sastanku u Jelisejskoj palati”, naveo je Figaro reči jednog zvaničnika.

Da li je ideja o ostavci samo probni balon, što je Makron i ranije radio, ili se ozbiljno razmatrana, nije sasvim jasno, piše Politiko.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar