Jelena Dokić: Umalo sam sebi oduzela život - BIGportal.ba
Sport Tenis

Jelena Dokić: Umalo sam sebi oduzela život

Deseti oktobar dan je kada se obilježava briga o mentalnom zdravlju, a tim povodom oglasila se bivša teniserka Jelena Dokić.

Ona je na svom Instagram nalogu podelila fotografiju i opširan tekst u kom je objasnila kada je slika nastala i kakva je situacija tada pratila.

Dokić je opisala da se borila sa depresijom, anksioznošću i paničnim poremećajem, te da je čak razmišljala sebi da oduzme život.

Srećom, uspela je da odustane od toga i kasnije se izvuče iz tog stanja.

“Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svetu.

Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima.

“Možda ne deluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji… Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze.

“Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan“, napisala je Jelena Dokić.

https://www.instagram.com/p/CU1t_fuBouV/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: B92

Danas objavljeno

PAO bez pobjede u vječitom derbiju godinu dana, 9-0 za Oli

Vanja A

Frida Karlson i Pal Golberg najbrži na 20 km

Vanja A

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Ostavite komentar