Kiselo-slatka svinjetina
Potrebno je:
* 500 g svinjskog karea bez kostiju (tanko isečenog na tračice) * po jedna zelena i crvena paprika * tikvica isečena na tračice * šaka kikirikija * suvi začin * malo soja sosa * teglica kiselo-slatkog sosa * kesica pirinča * ulje
Ispržite meso, izvadite ga i u ulje ubaciti povrće da se prodinsta. Vratiti meso, začinite, ubacite kikiriki i na kraju kiselo-slatki sos. Pirinač obarite, staviti na tanjir i preko servirajte meso. Prelijte sa malo soja sosa.
Kineska piletina
Potrebno je:* 400-500 g piletine * 2 male ili 1 velika sveža paprika * 300-400 g kupusa * manja tikvica * pečurke po želji * šaka-dve kikirikija
Za sos:
* šolja vode * 5 kašika soja sosa * supena kašika gustina * 3-4 čena belog luka * kašičica izrendanog đumbira * 2 kašike pirinčanog vina (belog vina, džina) * kašičica gustina

Sve sastojke naseckajte na kockice ili tračice (kupus). Pripremite sos tako što ćete sjediniti vodu, soja sos, izgnječen beli luk, đumbir i belo vino, a na kraju i gustin. U dubljem tiganju (voku) na malo ulja propržite meso i kikiriki (3-4 minuta), pa dodajte tvrđe povrće (kupus, šargarepu i papriku) i pržite još 2-3 minuta. Zatim dodajte i ostalo povrće i sve zajedno pržite još 2-3 minuta. Na kraju u tiganj sipajte sos i sve dobro promešajte. Ostavite još minut-dva na ringli.
Zapečene makarone
Potrebno je:
* 500 g makarona * čaša kisele pavlake * 300 g feta sira * 150-200 g pečenog slanog i oljuštenog kikirikija * ulje

Makarone skuvajte u vodi sa kašičicom soli. Kuvane ih ocediti od vode. U posebnoj posudi usitnite sir, pa sjedinite sa kiselom pavlakom, potom sa makaronama, pa sve dobro izmešajte. Tepsiju podmažite uljem, izlijte polovinu makarona, zatim pospite sitno seckanim pečenim kikirikijem, preko toga stavite drugu polovinu makarona. Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Salata sa kukuruzom

Potrebno je:
* 200 g pečenog neslanog kikirikija (bez ljuske) * 450 g kukuruza šećerca * 3 jajeta * 2 dl kisele pavlake * 100 g majoneza * malo soli i bibera
Kuvana jaja sitno iseckajte, a kikiriki ispecite. Kukuruz skuvajte i ohladite. Sve sastojke promešajte, dodajte pavlaku, majonez i začine, ukrasite i dobro rashladite pre serviranja. Salatu je najbolje napraviti sat-dva pre služenja, da bi kikiriki mogao da krcka.