Jeftino jelo sprema se brzo, a uklapaju se različiti dodaci.
Uvrelim danima se preporučuje supa, ali mnogi ne mogu ni da zamisle da se dodatno ugreju nekim jelom.
Zato preporučujemo hladnu salatu od nudli, a možete je spremiti i od onih u kesici.
Skuvajte nudle u trostruko manje ovde i upotrebite samo polovinu začina. Naseckajte dodatke po želji, a mi vam preporučujemo sitno seckan sladak kupus i rendanu šargarepu.
Izmešajte sa rashlađenim nudlama i začinite po ukusu, dodajući ih pomalo, stalno mešajući i probajući.
Možete da koristite ostatak začina iz kesice, ali savetujemo i da dodatno eksperimentišete – sipajte đumbir u prahu ili narendajte malo svežeg đumbira, začinite i sa malo čili praha ako volite ljuto.
Odlični dodaci za ovu salatu su i ostaci pečenog mesa – bilo piletine ili neke druge vrste – sitno naseckajte i ubacite, pa dodajte maslinovog ulja i sve dobro izmešajte. Možete je posuti i sa malo lomljenog kikirikija.
Ako volite rotkvice ili rotkve, nasecajte ili narendajte, lepo će se uklopiti uz ove ukuse. Savršen dodatak je i rendana “ledena sveća” ili daikon, kako je zovu na Dalekom istoku.
Rashladite i servirajte!