Jednostavno i ukusno: Đuveč iz rerne - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Jednostavno i ukusno: Đuveč iz rerne

Kad jednom probate đuveč iz rerne, bit će često na vašem stolu. Lako se sprema i ne stoji pored šporeta. A donosimo vam i recept:

Sastojci:

50 ml maslinovog ulja

1 kg bijelog krompira

1 praziluk

2 šargarepe

1 tikvica

1 crvena paprika

2 šake pirinča

300 ml soka od paradajza

200 ml vode

1,5 kašičica soli

2 lista lovora

biber po ukusu

Đuveč Recept (ne treba rerna) - Ovako je meni najlepši (možete dodati  boraniju, grašak, patlidžan..) - YouTube

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni. Pripremite povrće: krompir oljuštite i isecite na kocke, praziluk isecite na sitno, šargarepu na kolutove, tikvicu operite pa isjecite na pola pa izdubite sredinu i bacite a ostatak isjecite na jednake komadiće, papriku isjecite na kockice. U posudu za pečenje sa poklopcem sipajte malo ulja pa redom stavljajte povrće koje ste pripremili. Nalijte sok od paradajza i vodu pa dodajte i pirinač i začine. Sve promiješajte, pa stavite u rernu na 2 sata. Pred kraj možete malo i da sklonite poklopac da se još bolje zapeče. I to je to!

Izvor:direktno.rs

Danas objavljeno

Spremamo SATARAŠ prema bakinom receptu: Pripremite ga sada i ostavite za zimu

Zeljka

Četiri namirnice koje često jedemo, a sadrže previše šećera

Zeljka

Morska so – ima višestruko djelovanje na iritaciju grla

Zeljka

Ostavite komentar