Sastojci:
50 ml maslinovog ulja
1 kg bijelog krompira
1 praziluk
2 šargarepe
1 tikvica
1 crvena paprika
2 šake pirinča
300 ml soka od paradajza
200 ml vode
1,5 kašičica soli
2 lista lovora
biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrijte na 200 stepeni. Pripremite povrće: krompir oljuštite i isecite na kocke, praziluk isecite na sitno, šargarepu na kolutove, tikvicu operite pa isjecite na pola pa izdubite sredinu i bacite a ostatak isjecite na jednake komadiće, papriku isjecite na kockice. U posudu za pečenje sa poklopcem sipajte malo ulja pa redom stavljajte povrće koje ste pripremili. Nalijte sok od paradajza i vodu pa dodajte i pirinač i začine. Sve promiješajte, pa stavite u rernu na 2 sata. Pred kraj možete malo i da sklonite poklopac da se još bolje zapeče. I to je to!
Izvor:direktno.rs