10. Aprila 2022.

Jednostavne lazanje sa špinatom

Big Portal
Špinat je  bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom, te brojnim oligoelementima potrebnim za održavanje ravnoteže zdravlja.
Foto: Kraft Canada

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 pakovanja zaleđenog špinata
  • ½ glavice crvenog luka, isjeckanog
  • ½ kašičice origana
  • ½ kašičice bosiljka
  • 2 češnja bijelog luka, isjeckana
  • 1 tegla sosa za špagete
  • 1 ½ šolja vode
  • 2 šolje svježeg sira
  • 1 pakovanje (oko 200 gr) mozzarella sira, izrendanog
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • ½ šolje isjeckanog svježeg peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1/8 kašičice crnog bibera
  • 1 jaje
  • 200 gr tjestenine za lazanje

Postupak:

Zagrijati rernu na 175 C. U većem loncu na srednjoj temperaturi izdinstati špinat, luk, origano, bosiljak i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati sos za špagete i vodu, ostaviti da se kuha 20 minuta.

U većoj posudi pomiješati svježi sir, mozzarellu, parmezan, peršun, so, biber i jaje.

Malo sosa staviti na dno pleha. Složiti red nekuhane tjestenine za lazanje, a odozgo staviti sos. Ponovo staviti tjesteninu, pa prekriti sa ½ sosa i ½ mješavine sa sirom, ponoviti postupak dok se ne potroše sastojci, a zadnji sloj da bude sos.

Pokriti folijom i peći 55 minuta u prethodno zagrijanoj rerni. Skloniti foliju i peći još 15 minuta. Ostaviti da odstoji 10 minuta prije serviranja.

Prijatno!

Izvor: allrecipes.com

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare