Sastojci:
4 krupnija ili 5 manjih jaja
2 čaše šećera
1 čaša jogurta (200 ml)
2 čaše oštrog brašna (čaše su od jogurta 200 g)
100 g suvog grožđa
50 ml ulja
ribana korica jednog 1 limuna ili pomorandže
1/2 prašak za pecivo
Za šaranje:
2 kašike jogurta
50 g otopljene čokolade
Priprema:
Umutiti jaja, dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo prosejano, jogurt, suvo grožđe, koricu limuna i pomorandže i sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom (22 -24cm). Čokoladu istopiti sa malo ulja pa dodati u nju 2 kašike jogurta i malo umućenog testa oko 1/3 i sve izjednačiti.
Sipati deo svetlog testa pa kašikom prošarati čokoladu.
Odozgo svetli deo pa čokolada i završiti svetli deo. Štapićem do dna još malo prošarati.
Peći na 190 stepeni oko 50-60 minuta.
Odozgo može glazura čokolade ili prah šećer. Potpuno ohlađen iseći i poslužiti.