Jednomjesečni pritvor za 17 policajaca osumnjičenih za korupciju - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Jednomjesečni pritvor za 17 policajaca osumnjičenih za korupciju

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za 17 policajaca, osumnjičenih za korupciju, koji su uhapšeni u akciji “Dar jedan”, potvrđeno je iz ovog suda.

Portparol suda Amra Hodžić rekla je za portal “Kliks” da je za jednog osumnjičenog određena mjera zabrane obavljanja službene dužnosti.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je od Suda zatražilo jednomjesečni pritvor za 17 policajaca zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti, dok je za jednog predložen pritvor i zbog opasnosti od bjekstva.

Policajci su uhapšeni u srijedu, 12. avgusta, u akciji koju su sproveli kantonalna policija, Obavještajno-bezbjednosna agencija, Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Akcija je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem odlučne borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Uhapšeni policajci su Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Danas objavljeno

Izraelska avijacija nastavila bombardovanje položaja Hamasa

M.

Zločin bez kazne: 29 godina od stradanja u Tuzlanskoj koloni

M.

Maloljetnika ubila struja na trafostanici

M.

Ostavite komentar