Jednog komšiju ubila struja, drugi umro u šumi - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Jednog komšiju ubila struja, drugi umro u šumi

Duško Vukoman (39) iz Trnova, kod Šipova, nastradao je prekjuče od strujnog udara na trafo-stanici u ovom selu, a vijest o njegovoj pogibiji dodatno je ovo mjesto zavila u crno, jer su baš tada pripremali sahranu svog komšije i rođaka Daneta K. (49), čije su tijelo noć ranije pronašli u šumi.

Kako “Nezavisne” saznaju od mještana, Vukoman je nastradao kada je na trafo-stanici pokušavao da sam provjeri zašto nema struje u selu.

Naime, neko vrijeme dio sela je bio u mraku, a nastradali muškarac je na svoju ruku otišao da provjeri o čemu se radi kada se desila tragedija.

Kako kažu mještani, nedavno se bio i oženio.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad su nam potvrdili da im je juče prijavljeno da je kod trafo-stanice u Trnovu pronađeno tijelo D.V.

Dodali su da im je u Domu zdravlja Šipovo potvrđeno da je u srijedu oko 18 časova u ovu ustanovu dovezeno tijelo muškarca, a o svemu je obaviješten tužilac OJT Banjaluka, koji je juče trebalo da izvrši uviđaj.

Vijest o Vukomanovoj pogibiji dodatno je potresla ovo malo mjesto, koje se inače nalazi između Šipova i Mrkonjić Grada, jer se dan ranije tu desio još jedan smrtni slučaj.

Naime, Dane K. iz ovog mjesta prethodni dan otišao je u šumu kako bi pripremio ogrev, a kada se nakon nekog vremena nije pojavio porodica ga je odlučila potražiti.

Njegovo tijelo pronađeno je u kasnim večernjim satima na lokalitetu Kizine kolibe, a kako su nam potvrdili u policiji, slučaj im je prijavljen nešto iza ponoći.

“Uviđaj na mjesta pronalaska tijela D.K. izvršili su policijski službenici Policijske stanice Šipovo zajedno s mrtvozornikom Doma zdravlja Šipovo. Ustanovljeno je da na tijelu preminulog nema povreda i da se radi o prirodnoj smrti”, naveli su iz policije.

Kako su nam rekli, o ovom događaju je obaviješten tužilac OJT Banjaluka.

“On je imao veliki operativni zahvat na srcu i nije mogao obavljati teže poslove, ali eto borba za život bukvalno ga je i koštala života jer ga je po svemu sudeći srce izdalo u šumi”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Dane K. je juče sahranjen u Trnovu, koje dijelom pripada Šipovu, a dio sela je na području opštine Mrkonjić Grad.

Iako službeno pripadaju različitim opštinama, nastradali muškarci su, kako su nam rekli mještani, živjeli udaljeni oko tri kilometra, a ovo ionako pusto selo iznenada je, skoro u danu, ostalo bez dva stanovnika.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Hrvatska: Zaraženo 3.117 osoba, preminulo 49

M.

Uhapšen sudija Osnovnog suda u Banjaluci, osumnjičen za primanje mita

M.

Odgođeno ročište u slučaju David Dragičević, tužilac ima koronu

M.

Ostavite komentar