Jedna od najljepših žena Jugoslavije sada ima drugo zanimanje - BIGportal.ba
Ex Yu

Jedna od najljepših žena Jugoslavije sada ima drugo zanimanje

Bila je uspešna u svetu glume, u modelingu, sportu, očaravala je na prvi pogled… Ipak, iz sveta glume povukla se pre 30. godine, a danas se bavi totalno drukčijim poslom.

Savina Geršak glumom je počela da se bavi sasvim slučajno, a kada je bila na samom vrhuncu slave, zauvek se povukla iz tog sveta.

“Poslednji film sam snimila 1990. godine u Americi. Inače, snimila sam ukupno petnaest filmova, tri sa Živkom, a dva u Ljubljani s Božom Šprajcom. Poslije toga sam otišla u Rim i odatle sam išla u Ameriku i snimala filmove”, istakla je ona.

ođena u Ljubljani 1963. godine, Savina je kao tinejdžerka ušla krupnim koracima u svet sporta: aktivno je igrala tenis i već kao mlađa juniorka beležila je zapažene rezultate.

Sa 16 godina bila je zvanično treća teniserka u zemlji, pa se u tom periodu preselila u Štutgart i počela da nastupa na profesionalnim turnirima po Evropi. Ipak, sudbina joj nije odredila da postane šampionka; vratila se 1981. godine u Ljubljanu i upisala studije engleskog jezika.

Pored toga, prelepa Savina povremeno se bavila i modelingom, u lokalnim okvirima. I tada se desio obrt: nije ni završila prvu godinu studija, a već je dobila glavnu ulogu u filmu Živka Nikolića “Smrt gospodina Goluže” (1982).

Kad je ugledao njene fotografije, Nikolić je uzviknuo: “To je ono pravo!”

https://www.instagram.com/p/BS4PmXEF7YM/?utm_source=ig_embed&ig_rid=71c153f1-7f6e-458e-abc9-14cc17d1e840

Kod Nikolića je glumila u čuvenom filmu “Čudo neviđeno” (1984), a potom i u političkoj drami “U ime naroda”. U periodu od 1988. do 1990. Savina Geršak pojavila se u ukupno sedam filmskih naslova, uglavnom produciranih u Italiji, između ostalih, u ostvarenjima, “Ponoćna jurnjava” (1990) i “Ugriz” (1989).

Kada je imala 28 godina, prelepa Savina napustila je glumu, jugoslovenski film ostao je bez svoje nekrunisane “mis”. Studije engleskog nije završila, ali je umesto toga upisala psihologiju i diplomirala u Rimu, gde je nastavila da živi i radi. Majka je dvoje dece (rodila je blizance u svojoj 44. godini), a profesionalno se bavi psihoterapijom, koja je njena velika ljubav.

“Završila sam studije psihologije. Htela sam da studiram, to mi je bila velika želja. Uvek me je privlačila medicina. Ukupno 11 godina škole, jer je pet godina fakultet i šest godina usavršavanja. Sada sam psiholog-psihoterapeut. Sa jednim kolegom imam svoju ordinaciju u Rimu”, rekla je Savina Geršak ranije za “Dnevni avaz”.

Savina ima dvoje dece, sina Dijega i ćerku Irmu.

“Oni su najdraža i najlepša stvar u mom životu koja mi se desila. Najlepše od svega je postati majka. To mi je najveće zadovoljstvo. Sin igra tenis, a oboje slikaju”, naglasila je tada Savina.

Danas objavljeno

Halid Bešlić otkrio kako je za dlaku izbjegao smrt: “Stavili su me u vještačku komu”

Zeljka

Potresna ispovijest pjevača Nemanje Nikolića koji je doživio infarkt

Zeljka

Aco Pejović SMRŠAO 15 kilograma: Pjevač izgleda bolje neko ikad

Zeljka

Ostavite komentar