"Jedinstvo nam je preko potrebno u borbi za očuvanje Kosova i Metohije" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Jedinstvo nam je preko potrebno u borbi za očuvanje Kosova i Metohije”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio je se na svom zvaničnom “Instagram” nalogu.

Vučić je istakao da je “jedinstvo” reč koja je obeležila prethodnu nedelju, a da nam upravo ono potrebno u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije.

Predsednik je istakao i da mu je bila velika čast da uruči orden premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu, i da su odnosi između dve zemlje dostigli najviši nivo.

“Kada bih birao reč koja je obeležila nedelju za nama, izabrao bih jedinstvo jer samo ujedinjeni mi Srbi možemo sve, možemo pobediti, stići do slobode i biti svoj na svome.

Obeležavanje Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave bio je trenutak da se podsetimo suštine našeg postojanja koje je zagarantovano samo ako se svi udružimo i slobodu i mir čuvamo pod jednom zastavom, našom najlepšom srpskom trobojkom!

Jedinstvo nam je preko potrebno i u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije i zato sam od Narodne skupštine Republike Srbije zatražio da po ovom pitanju po strani ostavimo sve partijske razlike i odgovorno krenemo u rešavanje ovog ključnog nacionalnog pitanja.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Velika čast je bila uručiti premijeru Viktoru Orbanu orden za sve što je učinio i što čini za razvoj saradnje Republike Srbije i Mađarske. Odnosi naše dve zemlje su dostigli najviši nivo i nadam se da ćemo nastaviti u istom smeru”, napisao je Vučić.

Podsećamo, predsednik će u sredu, 21. septembra govoriti na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Danas objavljeno

Banjaluka: Do 15.00 časova glasalo 42,75 odsto birača

Vanja A

CIK: Do 15.00 časova glasalo 35 odsto birača

Vanja A

U septembru – rekord

Vanja A

Ostavite komentar