20. Septembra 2021.

Jedinice ROSU na Jarinju i Brnjaku

Big Portal

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Podsećanja radi, kosovska policija potvrdila je u nedelju uveče da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri.

Naveli su da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, to jest uslova za rad policijskih službenika.

“S obzirom na činjenicu da je policijska stanica za nadzor granice imala samo jednu kancelariju u stanici policije Leposavić, preduzimaju se kontinuirane mere s ciljem poboljšanja infrastrukture uopšte – radi poboljšanja uslova za rad policijskih službenika za nadzor granice, kako bi svoje dužnosti i odgovornosti izvrsavali što efikasnije”, rečeno je iz kosovoske policije za portal Kos ev.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

“Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju”, rekao je Todić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare