25. Marta 2021.

Jedini put kad je Brega priznao da je ukrao pjesmu: Pozajmio sam od Balaševića stih koji bih volio da sam ja napisao

Big Portal

Godinama unazad se prepliću priče koja pesma nije njegova, a on bi uvek demantovao te navodi. Samo jednom je javno priznao i to za stih.

Mi smo inače sredina koja ima te nekakve supovske navike. U svom genetskom kodu možda već imamo previše policije, tako da po tom kodu pokušavamo da raskrinkamo sve i svakoga. Meni to uvek zvuči pomalo detinjasto, jer kada bi se to tako moglo raditi, ja bih to onda prvi radio”, rekao je tada Bregović.

Na pitanje da li je ipak priznao da neka njegova pesma liči nekoj ranije napisanoj, rekao je da u tom pogledu nema nikakvih predrasuda.

“Ja se prema toj stvari odnosim vrlo komotno, prema svemu onome što je napisano, naslikano ili komponovano. Prema svemu onome što može da se nazove umetničkim delom ja se odnosim jednako kao i prema prirodi. Znači, kao prema nečemu što i služi zato da bi neko odatle krenuo. Većinu pesama iniciraju neke druge pesme, većinu slika neke druge slike, većinu filmova, opet, neki drugi filmovi. Zato ja nemam predrasuda prema materijalu koji mi se sam nudi.”

Ponesen tim razmišljanjem, jedini put kad je priznao da je nešto “pozajmio” od drugih umetnika desilo se u ovom intervjuu. Na ploči “Ćiribilibela” upotrebio je jednu rečenicu Đorđa Balaševića jer je, kako kaže to rečenica koju bi voleo da je on napisao.

“Pa, ono, “Đurđevdan je, a ja nisam s onom koju volim”. To je rečenica iz Balade o Vasi Ladačkom, koju bih, kažem, voleo da sam ja napisao. U odnosu na nju ja nemam kompleksa. Kada tu rečenicu uzimam, onda je to samo omaž jednom talentiranom čoveku”, rekao je tada Bregović.

  • Izvor:
  • Noizz.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Presvetli
Presvetli
2 godine prije

Bregovic u Zivotu nije napisao originalnu stvar. On je najveci plagijator u vaseljeni. Ko je i malu sireg muzickog interesa i znanja to dobro zna.