Jedini Lamborghini Miura Jota SVR privukao veliku pažnju na "Konkursu elegancije" - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Jedini Lamborghini Miura Jota SVR privukao veliku pažnju na “Konkursu elegancije”

Na svetu postoji samo jedan Lamborghini Miura Jota SVR. Ne iznenađuje to što je taj model privukao veliku pažnju na “Konkursu elegancije” u Pebl Biču.

Kako piše portal Vrele Gume, ovaj Lamborghini Miura Jota SVR ima broj šasije #3781. Baziran je na modelu 1968 S ofarbanom u svetlo zelenu boju. Automobil je, nekoliko godina nakon što je sišao sa proizvodne trake, kupio Nemac po imenu Hajnc Steber. Nažalost, on je u tom automobilu imao nesreću na putu ka postrojenju kompanije Lamborghini u Sant Agati. Krenuo je na servis, a zbog nesreće je odlučio da ostvari svoj san.

Naime, Steber je, umesto da jednostavno popravi svoj automobil, odlučio da ljude iz Sant Agate zamoli da ga transformišu u model koji bi bio inspirisan originalnim Miura Jota primerkom. Do tada je postojao samo jedan Jota model. Nažalost, nakon što je prodat 1972. godine, on je uništen u požaru. Veliki broj klijenata kompanije Lamborghini je tražilo da njihovi Miura modeli budu inspirisani Jota primerkom, ali za Stebera to nije bilo dovoljno.

Magazin Road and Track prenosi da se Steber pojavio u fabrici sa zahtevom da njegov automobil bude transformisan tako da bude isti kao originalni Jota model, ali je Lamborghini to odbio.Ubrzo nakon toga, Steber je sam pronašao delove za svoj automobil, Miuru iz snova. Među tim delovima su bile i kočnice sa modela Porsche 917, Koni vešanje i BBS felne. Sa tim delovima i ogromnom količinom novca, Steber se ponovo uputio u Sant Agatu i zahtevao isto što i ranije. Osam meseci kasnije, Lamborghini Miura Jota SVR je bio završen. Taj automobil je ove godine stigao do “Nedelje automobila u Montereju”, a video ispod teksta je snimio šef dizajna kompanije Lamborghini, Mitja Borkert.

Izvor: Vrelegume

Danas objavljeno

Xiaomi objavio kada će početi da proizvodi električne automobile

Vanja A

Da li Volkswagen zaista sustiže Teslu?

Vanja A

Australijanac tijelom pokušao zaštititi Tojotu Supru od grada

Vanja A

Ostavite komentar