Jedan tender poništen, raspisan drugi: Još se ne zna kada će banjalučka Česma dobiti most - BIGportal.ba
Banja Luka

Jedan tender poništen, raspisan drugi: Još se ne zna kada će banjalučka Česma dobiti most

Prvi tender za odabir izvođača za izgradnju mosta u banjalučkom naselju Česma je poništen, pa je raspisan drugi, potvrđeno je za BL portal iz Gradske uprave Banjaluka. Do toga je, kako kažu, došlo zbog poskupljenja na tržištu, a dok se sve procedure ne završe nije poznato kada će početi izgradnja mosta.

,,Nakon što procedure budu sprovedene, biće poznato kada će krenuti izgradnja mosta, kao i to koliki je rok predviđen tenderskim uslovima i ugovorom sa izvođačem”, obajšanjavaju iz Gradske uprave.

Ističu da će Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske” obezbjediti finansijska sredstva i sprovesti odabir izvođača.

,,Cilj sporazuma je koordinirano djelovanje sporazumnih strana na izvršenju svih aktivnosti i radova potrebnih za realizaciju projekta. Po pomenutom sporazumu, Grad Banjaluka je bio dužan pribaviti potrebnu tehničku dokumentaciju, rješiti imovinsko-pravne odnose i završiti sve potrebne procedure za dobijanje građevinske dozvole. Dobijena je građevinska dozvola za prvu fazu realizacije”, podsjećaju iz Gradske uprave Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković je u aprilu mjesecu predstavio budući izgled mosta u Česmi i zvanično obavijestio javnost da je građevinska dozvola riješena, kao i da, kako je rekao, most može početi da se gradi.

Tada je najavio da bi most mogao da bude završen za godinu i po do dvije, iako je u septembru prošle godine najavljivao da bi prve obrise mosta mogli vidjeti već ovog ljeta.
Željka Pavlović, BL portal

Danas objavljeno

Mještani Ade zabrinuti nakon sudara: Rampe nema – Željeznice čekaju dijelove

Vanja A

Počela izgradnja vodovoda: Uskoro voda i za mještane dvije ulice u Šargovcu

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 28.septembar 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar