Jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu osuđen na četiri godine zatvora - BIGportal.ba
Region Vijesti

Jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu osuđen na četiri godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora Čeda Kalića (30) zbog trgovine narkoticima.

Shodno presudi biće mu oduzeta droga i novac koji su pronađeni kod njega prilikom hapšenja.

Ovom presudom potvrđena je presuda Višeg sida u Beogradu kojom je Kalić zimus osuđen zbog krivicnog dela neovlašcena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, objavio je Apelacioni sud.

Sud mu je izrekao i meru oduzimanja 737 grama heroina, 954 grama kanabisa, 97.500 dinara i 500 evra, koji su mu zaplenjeni prilikom hapšenja.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je pravilno prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti za kalića cenio to što do sada nije osuđivan i njegove porodične prilike, dok otežavajuće okolnosti nije našao.

Kalić je bio uhapšen 8. juna 2019. u Beogradu, a policija je tada saopštila da se sumnja kako je duži vremenski period heroin i marihuanu nabavljao iz Crne Gore, a prodavao na teritoriji Beograda.

Za njega mediji pišu da je bratanac Safeta Kalića poznatijeg kao “Sajo iz Rožaja”, koji je bio pominjan kao jedna od žrtvi “zemunskog klana”, ali i da su ga policije u regionu označile kao jednog od najvećih narko-dilera na Balkanu i nekadašsnjim “ekskluzivnim” snabdevačem “zemunskog klana”.

B92

Danas objavljeno

Sijarto: EU ne bira sredstva, treba da budemo spremni za ozbiljne napade

M.

Prištinska policija: Narednih dana veće prisustvo na sjeveru KiM

M.

Veliki požar u tržnom centru u Pomoskovlju, jedna žrtva

M.

Ostavite komentar