Jedan od najskupljih automobila na svijetu osvanuo u hrvatskim oglasima - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Jedan od najskupljih automobila na svijetu osvanuo u hrvatskim oglasima

Ukoliko ste pomislili da su iznosi od 300 do 350 hiljada evra plafon ponude u Hrvatskoj, prevarili ste se. Ovaj bolid je deset puta skuplji.

Skuplji je i od Bugattija Chiron, koji predstavlja merilo ekskluzivnosti u svetu hipersportskih automobila.

U pitanju je McLaren, i to najradikalniji i najnoviji pripadnik iz serije Ultimate – model Speedtail, koji košta 3,7 miliona evra.

https://www.facebook.com/iOGLASI/posts/4683013688462033

McLaren Speedtail je na tržište stigao 2020. godine, a jedan od svega 106 dostupnih primeraka ponuđen je na oglasima u Hrvatskoj.

Radi se o posebnom automobilu izdužene siluete kako bi imao što bolju aerodinamiku. Jer njegov cilj je brzina, a ovaj automobil je jedan od najbržih na svetu, piše Index.

Brzinu od 300 km/h postiže za samo 12,8 sekundi ili 0,3 sekunde pre Chirona. Ne posustaje sve do oznake 400 km/h na brzinomeru, a u stanju je i da je malo pređe.

Vozač smešten u sredini kokpita mora obuzdati preko 1.000 KS snažan hibridni pogon. Da bi to uspeo, na raspolaganju su mu sve moderne tehnologije, a kako bi išao što brže, automobil nema ni klasične retrovizore.

Izrađen u velikoj meri od ugljeničnih vlakana, ovaj bolid teži svega 1.600 kg. Pritom, dužina vozila iznosi čak 5.137 mm.

Primerak u Index Oglasima nudi se po ceni od 27,8 miliona kuna, ili oko 3,7 miliona evra. Automobil se može pogledati tek nakon što dokažete da ste ozbiljan kupac.

Danas objavljeno

Prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom početkom 2022, cijena 2 miliona eura

Vanja A

Kako se “rađaju” bahati vozači: Saobraćaj je samo drugi način pokazivanja kulture stanovništva

Vanja A

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Ostavite komentar