Jedan od najpoznatijih svjetskih programera stiže u Beograd - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Jedan od najpoznatijih svjetskih programera stiže u Beograd

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku masterclass radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Heri Roberts je višestruko nagrađivani developer i konsultant koji iza sebe ima saradnje sa Guglom, Adobe-om, Unilever-om i BBC-em. Heri je tvorac inuit.css-a, moćnog CSS frejmvorka baziranog na Sass-u, BEM-u i OOCSS-u. Uža specijalnost mu je izrada, skaliranje i održavanje velikih front-end arhitektura.

Tema radionice biće “Podešavanje DevTools-a za testiranje performansi”

Alati za testiranje performansi unutar browser-a (Chrome Developer Tools) su moćniji nego ikada pre, ali to sa sobom donosi i neke nove probleme i pokreće dodatna pitanja:

· Šta treba da koristimo?

· Koje funkcionalnosti su nam sve dostupne?

· Kako da ih pravilno konfigurišemo?

· Koji je najbolji tok rada?

· Šta sve propuštamo?

Sva ova pitanja nikada nisu bila izazovnija za performance inženjere, kojima je DevTools najjače oružje – sa brojnim funkcionalnostima, koje nisu zapravo toliko sakrivene, a opet ih ne poznaju svi. Oni koji budu prisustvovali radionici unaprediće svoje veštine za korišćenje DevTools i naučiti kako da koristeći neke sjajne eksperimentalne funkcije konfigurišu najnaprednija podešavanja i izvuku maksimum iz svojih browser-a.

Radionica uključuje i Herijevu besplatnu kopiju njegovog najnovijeg kursa: “Setting up DevTools for Performance Testing”.

Događaj je zatvorenog tipa. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka, a oni koji dobiju potvrdni mejl mogu prisustvovati događaju. Učešće na masteclass-u je besplatno.

Prijava

Važno je da svi koji budu dolazili sa sobom ponesu laptop računar sa ažuriranom verzijom Chrome-a.

Danas objavljeno

ChatGPT je najbrže rastuća internet aplikacija svih vremena

Zeljka

Netflix se “ispalio”

Zeljka

Korisnici će uskoro saznati kako TikTok koristi njihove podatke da bi ih kontrolisao

Zeljka

Ostavite komentar