Jedan od mnogih bizarnih poslova: Kraljica zapošljava osobu da joj razgazi cipele - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Jedan od mnogih bizarnih poslova: Kraljica zapošljava osobu da joj razgazi cipele

Međutim, kraljica svoje osoblje tjera na neke poprilično bizarne zadatke, poput toga da – nose njene cipele. Portal New Idea donosi popis bizarnih aktivnosti koje moraju izvršavati kraljičine sluge.

Britanska kraljica, 95-godišnja Elizabeta II., svakodnevno uživa u luksuzu koji je mnogima tek nedostižni san. Kako joj ništa ne bi nedostajalo, iz dana u dan brine ‘vojska’ kućnih pomoćnika, stilista, čuvara, pa i – najboljih svjetskih kuhara.

Jedan od najbizarnijih poslova je itekako nosač cipela. Svi su svjesni da cipele, kada ih nosimo prvi puta, mogu biti poprilično neugodne i uzrokovati žuljeve, koji ne priliče jednoj kraljici. Zato se Elizabeta snašla, pa ima osobu koja umjesto nje nosi njezinu novu obuću, kako bi se ona malo ‘rastegla’ i kako bi time izbjegla nepotrebne neugodnosti. Sada je na dvor stigao novi član

‘Cipele moraju biti odmah udobne. Kraljica ne smije reći ‘nelagodno mi je, ne mogu više hodati. Češće je posebna osoba zadužena za određeno obavljanje posla pa tako i ovo nošenje cipela. Kao što se već pisalo, kraljici uvijek mora biti ugodno’, objasnio je jedan od djelatnika s dvora, koji je istaknuo kako je nosač cipela 2017. godine bio proglašen zaposlenikom godine. Ako se pitate kako to izgleda – žena koja odrađuje spomenuti posao ima istu veličinu stopala kao kraljica, zbog čega sve i ima smisla.

Više od pet desetljeća britanska kraljica nosila je mokasinke londonskog postolarskog obrta Anello & Davide načinjene po njenoj mjeri. S obzirom na to da cijena ovih mokasinki iznosi tisuću funti ili oko devet tisuća kuna, nije nikakvo čudo da ih nosi u gotovo svim formalnim i neformalnim prilikama. Baš kao i njezina prepoznatljiva frizura, obuća je dio njezine dobro konfigurirane uniforme.

Uz ovaj, postoji još nekoliko bizarnih poslova na dvoru, a jedan od njih je ‘ljudska budilica’. Dok se većina ‘smrtnika’ budi uz zvukove alarma s mobitela, kraljica je za to unajmila privatnog gajdaša koji svako jutro, točno u 9.15, svira i time ju budi ispod njenog prozora, bez obzira nalazi li se ona u Buckinghamskoj palači, Windsoru ili Balmoralu.

Izvor:story

Danas objavljeno

Pjevač se rastao od djevojke četiri mjeseca nakon rođenja njihovog djeteta

Zeljka

Najomraženija preljubnica uživa u ljubavi, ali i provocira atraktivnim slikama na Instagramu

Zeljka

Voditelju Andersonu Kuperu majka ponudila da rodi njegovo dijete

Zeljka

Ostavite komentar