22. Decembra 2022.

Jedan od ključeva uspjeha u regionu je saradnja

Big Portal

“U meri u kojoj to uspemo, toliko ćemo mi svi zajedno biti uspešniji u budućnosti”, rekla je Brnabić na panel diskusiji po završetku dvodnevne konferencija “Jedan region-jedno tržište – Korak ka zajedničkom tržištu EU”.

“Ja bih volela da svi sa strane imaju još manje vremena da se bave sa nama, zato što mislim da mi dobro znamo jedni druge i da prilično dobro razumemo kakva je bila skora prošlost i koliko nam je svima muka i problema donela i da sve bolje razumemo kakavi su potencijali u jednom drugačijem pristupu našoj budućnosti”, kazala je Brnabić,

“U meri u kojoj mi uspevamo da sarađujemo u oblasti pre svega ekonomije ali i u infrastrukturnim projektima, bolje povezanosti puteva, želiznicama, rečnim transportom… Zatim u oblastima obrazovanja, inovacija, nauke, razmeni iskustava posebno mladih ljudi. U meri u kojoj to uspemo, toliko ćemo mi svi zajedno biti uspešniji u budućnosti”, rekla je premijerka.

O inicijativi “Otvoreni Balkan” Brnabić kaže da je to poslednja u nizu regionalnih inicijativa koja je autohtono pokrenuta iz ovih krajeva.

“Mi smo mali region, svaka zemlja je operativno mala sa malim brojem stanovnika, Ukoliko ne naučimo da se međusobno poštujemo i radimo zajedno, povezujemo se i nastupamo zajedno, da naš razvoj i rast neće biti onoliko brz i kvalitetan, održiv, koliko je nama svima potrebno da nadokandimo propušteno vreme”, istakla je Brnabić.

Premijerka je zajedno sa Aleksadrom Simurdićem, direktorom fonda Evropski poslovi Autonomne pokrajine Vojvodine, razgovarala na temu “Otvorenog Balkana” i o ekonomskoj saradnji država u regionu.

Konferencija “Jedan region-jedno tržište, Korak ka zajedničkom tržištu EU” održana je danas i juče u Kongresnom centru Master, Novosadskog sajma. 

Ovo je sedmi put da je ova značajna konferencija održana u Novom Sadu, a razgovarano je o lokalnom, regionalnom i evropskom zajedništvu. 

Konferenciji su organizovali Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine u partnerstvu sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Regionalnim forumom mladih lidera regiona, Fondacijom Konrad Adenauer (KAS), Privrednom komorom Srbije (PKS) i Privrednom komorom Vojvodine (PKV), a uz podršku Grada Novog Sada.

(Tanjug Foto: Agencije)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare