JAVNI PREVOZ USKORO U PUNOM KAPACITETU Od 21. januara promjene u redu vožnje - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

JAVNI PREVOZ USKORO U PUNOM KAPACITETU Od 21. januara promjene u redu vožnje

Javni prevoz u gradu trenutno se odvija prema redu vožnje za školski raspust, koji je putnicima dostupan kod prevoznika, kako u autobusima tako i na svim mjestima za prodaju karata za gradske i prigradske linije, navedeno je da internet stranici Grada.

Zbog pandemije virusa korona, jedno vrijeme je javni prevoz bio potpuno obustavljen, a zatim je  funkcinisao po smanjenom redu vožnje koji se prilagođavao na dnevnom nivou.

– Sada se odvija u punom kapacitetu, uz prilagođavanje termina vožnje u periodu od 9 do 11 časova na samo par linija, što su sami građani zahtijevali, i što će biti u primjeni do kraja zimskog raspusta – pojašnjavaju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Zbog čestih prilagođavanja, svi putnicu su prilikom kupovine mjesečnih karta dobijali i važeći red vožnje.

– Prevoznici su dužni da redove vožnje postave u autobuse i na svoja prodajna mjesta, kako bi putnici bili direktno upoznati sa redovima vožnje. Takođe, red vožnje je dostupan i na zvaničnoj internet stranici Grada uz napomenu da je u tom obliku na snazi, opet, po završetku školskog raspusta, od 21. januara – kažu u Odjeljenju.h

Podsjećamo, građani Banjaluke su se nedavno žalili na nedostatak informacija o redu vožnje gradskog prevoza. Kako su rekli, informacije o polascima autobusa nisu mjesecima ažurirane na internet stranici Grada, a ni na tablama na stanicama u većini naselja.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Počela vakcinacija trećom dozom na Institutu za javno zdravstvo RS

M.

Beroš: Najveći broj novih slučajeva zaraze je među mladima

M.

Nesreća u Doboju: Vozač teško povrijeđen u sudaru sa autobusom

M.

Ostavite komentar