Javne nabavke za 157 miliona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Javne nabavke za 157 miliona

„Putevi Republike Srpske“ planiraju u ovoj godini na javne nabavke potrošiti 157,2 miliona KM. Najveći dio tog novca namijenjen je za rekonstrukciju i izgradnju puteva, ali su značajni iznosi predviđeni i za konsultantske i IT usluge, te službene automobile.

Planom javnih nabavki ovog javnog preduzeća za 2019. godinu za rekonsktrukciju putne infrastrukture predviđeno je 150,97 miliona KM.

Između ostalog, planirana je modernizacija oko 15 kilometara dionice Nevesinje – Berkovići, za šta će biti izdvojeno 23,4 miliona KM, rehabilitacija magistralnog puta Ljubinje – Trebinje, u dužini od 59 km, za koju je planirano 12,4 miliona KM, rehabilitacija magistralnih puteva Кozarska Dubica – Draksenić – Vrbaška vrijednih 13,5 miliona KM, rekonstrukcija regionalnog puta Jezero – Šipovo vrijedna 8,3 miliona KM.

Pored rekonstrukcije puteva, milionske iznose „Putevi“ planiraju da izdvoje i za konsultantske usluge i to 3,8 miliona KM, ali i za nabavku softvera za vođenje evidencije korištenja putnog zemljišta po osnovu zakupa za koji ovo javno preduzeće planira da izdvoji 1,17 miliona KM.

Za nabavku službenih vozila predviđeno je 180.000 KM, dok je za održavanje vozila planirano 60.000 KM. Za advokatske usluge „Putevi“ u ovoj godini planiraju izdvojiti 58.000 maraka.

„Putevi“ su i u prošloj godini obnavljali vozni park te su kupili 21 vozilo koje 680.000 maraka, o čemu je Capital ranije pisao.


Danas objavljeno

Procurio dokument: Ukrajinci sami oborili helikopter ministra unutrašnjih poslova?

Vanja A

U operativnoj akciji “Flaj” četiri lica lišena slobode

Vanja A

Petković: Kurti najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Vanja A

Ostavite komentar