Javila se "četvorka" i pružila podršku protiv Rusije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Javila se “četvorka” i pružila podršku protiv Rusije

Šefovi diplomatije Višegradske grupe izrazili su solidarnost sa Češkom, koja je proterala 18 ruskih diplomata koji se sumnjiče za neprijateljsko delovanje.

Ministri spoljnih poslova Mađarske, Poljske i Slovačke, koji sa Češkom, čine Višegradsku grupu, u izjavi za javnost poručili su da osuđuju sve aktivnosti usmerene na ugrožavanje bezbednosti suverenih država i njenih građana, prenosi MTI.

U saopštenju objavljenom na internet stranici poljskog Ministarstva spoljnih poslova, navodi se da će te države nastaviti da se suprotstavljaju svim subverzivnim akcijama na nacionalnom nivou, uz pomoć NATO saveznika i mehanizama EU,

Ističe se da se u tom smislu izražava podrška i solidarnost s nedavnim koracima koje je preduzeo njihov bliski partner, saveznik i sused Češka.

Češki premijer Andrej Babiš rekao je ranije da su proterane ruske diplomate sumnjiče da su bili umešani u eksploziju u skaldištu municije u Vrbjeticama na jugu Češke 2014. godine, a kao odgovor Rusija je u nedelju proterala 20 čeških diplomata.

Danas objavljeno

Šojgu: NATO povećava prisustvo kod granica Rusije i Belorusije

M.

Sastanak Putin-Bajden moguć do kraja godine?

M.

Velika akcija policije protiv automafije u Banjaluci

M.

Ostavite komentar