Jasikevičijus: Nadam se da je igrače sramota - BIGportal.ba
Košarka Sport

Jasikevičijus: Nadam se da je igrače sramota

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus bio je veoma nezadovoljan posle utakmice sa Bajernom.

Barsa je imala vođstvo od 2-1 u seriji i priliku da na gostovanju u Minhenu “overi” kartu za fajnal-for. Međutim sjajnom igrom u odbrani ekipa Bajerna je zaustavila Katalonce i u ovoj seriji igraće se majstorica.

Litvanski trener na klupi Barselone bio je besan zbog poraza koji je u Bavarskoj doživela njegova ekipa. Izjavio je kako ga je sramota zbog ovog poraza, a nada se da se i igrači tako osećaju.

“Sramota me je, nadam se da je i igrače. Krivac nije trener, nisu ni sudije, ni protivnik – već vi. Svako od njih mora da se pogleda u ogledalu”, rekao je Jasikevičijus.

Bajern je Barselonu spustio na svega 52 poena u ovom meču, a još je impresivniji podatak da su do poslednja tri minuta igrači Barse imali svega 40 poena. 12 poena koje su postigli nakon toga nije bilo dovoljno da inspirišu preokret.

“Teško je razumeti kako se ovaj tim toliko promeni za samo 48 sati. Od tima koji igra predivnu košarku postane neprepoznatljiv. Već sam rekao da ćemo imati uspone i padove sa ovim igračkim kadrom. Moramo da ih prebrodimo i pronađemo način da igramo bolje”, kaže Šaras.

Šaras je narvno prokomentarisao i suđenje na četvrtoj utakmici ove serije.

“Veliki je broj teških prekršaja. Dobro, nije veliki, ali dese se u par navrata tokom utakmice. Nije sankcionisan ogroman broj faulova koji su mogli da povrede igrače. Rolands Šmits je mogao ozbiljno da se povredi u trećoj utakmici, Dante Egzum u prvoj. Pogledajte samo šta se dogodilo posle njegovog sjajnog zakucavanja. Nisu pogledali ponovo snimak i dosudili su normalan faul. U redu, ovo je plej-of košarka i nije razlog zbog kojeg smo večeras izgubili”, podvukao je proslavljeni Litvanac.

Danas objavljeno

Vjetar i snijeg odložili spust u Biver Kriku za subotu

Vanja A

“Potreban nam je Novak Đoković”

Vanja A

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA “Kuću slavnih”

Vanja A

Ostavite komentar