Jarić nastavio da „skida“ poslove „Prointeru“ - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Jarić nastavio da „skida“ poslove „Prointeru“

Nakon što su zaustavljeni tenderi za nabavku 17 miliona maraka vrijednog informacionog sistema „Šuma RS“ i softvera od 3,6 miliona maraka u „Putevima RS“, Vedran Jarić preko svoje firme „Planetsoft“ stopirao je i nabavku milionskog „tehničkog sistema“ za osvjetljenje i nadzor tunela u opštini Ribnik.

Portal CAPITAL objavio je u maju ove godine da Nešić na osvjetljenje i nadzor jednog tunela baca milion maraka.

Naime, tada je raspisana javna nabavka roba “Pilot projekat uspostavljanja inteligentnih transportnih sistema (ITS)”, procijenjene vrijednosti milion KM bez PDV-a.

„Planetsoft“ Beograd žalio se na tendersku dokumentaciju, ali su žalbu u „Putevima RS“ odbacili jer je, prema njihovom objašnjenju, uložena kasno, odnosno nakon što su otvorili jedinu pristiglu ponudu koju je uložila grupa predviđena firmom „Prointer ITSS“.

Međutim, Kancelarija za razmatranje žalbi BiH utvrdila je prošle sedmice osnovanost žalbe „Planetsofta“ i postupak vratila „Putevima“ na ponovno odlučivanje.

Ovo je drugi tender koji u „Putevima“ nije priveden kraju zbog žalbe „Planetsofta“.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da je u prethodni petak poništena nabavka milionskog softvera u „Putevima RS “ za koji su bili zainteresovani glavni igrači na domaćem IT tržištu u poslovima sa javnim sektorom.

U igri za izradu softvera bili su najveći IT igrači, između ostalog, „Prointer“, „Lanaco“, „MMSCODE“, „Planetsoft“, „Nites“, „Telegroup“…

Vlasnik “Planetsofta” je Vedran Jarić koji je podigao prašinu kada je naveo da je tender za informacioni sistem “Šuma RS” prenaduvan i da se taj posao namiješta firmi “Prointer”. I u tom postupku njegova firma uložila je žalbu što je privremeno zaustavilo nabavku.

Iz “Prointera” su tada, odgovarajući na Jarićeve prozivke, naveli da ne sumnjaju “da će biti uspješan i na drugim tržištima, zbog čega mu želimo da ideje i planove uspješno realizuje i van Republike Srpske”.

“Planetsoft” je zajedno sa firmom “Telegroup” još prošle godine dobio posao za nabavku i ugradnju opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu Banjaluka – Gradiška vrijednosti 16,6 miliona KM.

Početak ovog posla odugovlačen je prvo jer se čekao izbor nadzornog tijela, što je završeno u aprilu ove godine, ali iz „Autoputeva“ nema objašnjenja zašto se ovaj posao ne realizuje.

Od Jarića danas nismo uspijeli da dobijemo izjavu u vezi sa poslom na autoputu.

(Capital)

Danas objavljeno

Uhapšen zbog prijetnji bombom

M.

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

M.

Palmer: Federacija BiH mora biti u ravnoteži s Republikom Srpskom

M.

Ostavite komentar