Japanski kupci ne mogu da preprodaju svoju novu Toyotu Land Cruiser godinu dana nakon kupovine - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Japanski kupci ne mogu da preprodaju svoju novu Toyotu Land Cruiser godinu dana nakon kupovine

Ugovori o lojalnosti obično pokrivaju zaposlene i poslodavce. Međutim, ovoga puta se koristi i za japanske kupce koji ne mogu da preprodaju svoju novu Toyotu Land Cruiser godinu dana nakon kupovine.

U našoj “automobilskoj stvarnosti” Toyota Land Cruiser je samo zanimljiva i neobična ideja za luksuzni SUV. Međutim, postoje zemlje u kojima je takav automobil reprezentativna limuzina, kojom upravljaju ministar, predsednik i šef bande (veoma često je reč o jednoj te istoj osobi).

Naravno, Toyota prodaje Land Cruiser širom sveta, ali određenim redosledom. Primećeno je da u zemljama posebno ugroženim političkom nestabilnošću (blago rečeno) postoji ogromna potražnja za novim Land Cruiserom. Lokalni gospodari rata bi već voleli da ga imaju i spremni su da ga “iskeširaju”. Problem je što im novu Toyotu još uvek niko ne prodaje. A mogao bi, jer je samo u Japanu je već prodato 22 hiljade primeraka Land Cruiser J300. Ali morali su da potpišu da ga neće prodati godinu dana…

A jedan kupac je mogao da kupi samo jedan Land Cruiser. Kupci nove Toyote Land Cruiser iz Japana sigurno su vrlo pristojni ljudi i ne misle da prodaju svoj novi automobil Nigeriji, Pakistanu ili Siriji, ali to ne menja činjenicu da ne možete uticati na daljnju distribuciju vozila nakon prodaje. Toyota čak tvrdi da bi neovlašćena prodaja Land Cruisera za “export” mogla dovesti do globalne bezbednosne pretnje.

Toyota već dugo ima problema s kupcima svojih proizvoda. Gledajući slike iz rata protiv ISIS-a, građanskog rata u Libiji ili sukoba u Africi, možemo videti jedno: bez obzira na kojoj se strani borite, trebalo bi da vozite Toyotu. Po mogućnosti Land Cruiser ili Hilux. Zato nije iznenađenje da Toyota ne želi da njihovi automobili završe u rukama ove vrste ljudi.

Izvor: Automobili.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs

Danas objavljeno

Automobili Džejmsa Bonda, agenta 007 kroz istoriju

Vanja A

Ford bio napušten 12 godina i pokušali su da ga pokrenu

Vanja A

Da li je moguće tačno provjeriti kilometražu polovnog automobila?

Vanja A

Ostavite komentar