9. Oktobra 2022.

Japanka se upustila u vezu na daljinu sa astronautom, nije sumnjala da je vara

Big Portal

Javnost u Zemlji izlazećeg sunca intrigira najnoviji slučaj prevare na koju poslednjih meseci kroz medije revnosno upozorava policija, a koja je poznata pod nazivom „lažna međunarodna romansa“.

Najnoviji slučaj koji spada u tu ne samo emotivno gorku već i finansijski razornu kategoriju o kojem je zahvaljujući televizijama s nacionalnim frekvencijama mogla da sazna čitava zemlja je onaj u kojem je „ruski državljanin“, koristeći društvene mrežu Instagram, u pet navrata, ukupno iznudio 4,4 miliona jena (oko 31 i po hiljadu evra) od  žene u šezdesetim godinama nastanjene u prefekturi Šiga u središnjem delu najvećeg japanskog ostrva Honšu.

To što je prevarant japanskoj gospođi lažno nudio brak i pod raznim izgovorima od nje tražio novac samo po sebi možda ne bi zavredilo interesovanje medija jer je reč o klasičnom triku koji je nerazdvojni deo svake obmane vezane za ljubavnu romansu.

„Astronautu“ je nedostajao novac za gorivo

Ono što jeste neobično, pa, može se reći i naučno fantastično, je to što se udvarač svojoj žrtvi predstavio kao ruski astronaut koji boravi u Međunarodnoj svemirskoj stanici i što je svoje finansijske zahteve prema njoj pravdao potrebom da plati gorivo za svemirski brod kojim će se vratiti na Zemlju i naknadom kojom navodno mora da uplati japanskim vlastima kako bi mogao da sleti u njenu zemlju.

Nije poznato da li je prevarena strana ikada preko interneta proverila sastav posade Međunarodne svemirske stanice i način na koji se ona finansira i funkcioniše, odnosno, da li joj je zlonamerni udvarač slao svoju pravu sliku ili se izdavao za nekog ruskog astronauta.

Izvesno je, međutim, da je gospođi nakon pet uplata koje je izvršila tokom avgusta i septembra konačno sve postalo sumnjivo, zbog čega je otišla u lokalnu policijsku stanicu koja je konstatovala da je reč o „lažnoj međunarodnoj romansi“.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare