Japanci napravili džinovskog robota Gundama: Težak 25 tona i visok 18 metara VIDEO - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Japanci napravili džinovskog robota Gundama: Težak 25 tona i visok 18 metara VIDEO

U januaru ove godine započeta je izgradnja velikog robota po imenu Gundam, popularnog robota koji se pojavljuje u televizijskim filmovima i serijama od 1979. godine, kao i u brojnim video-igrama i mangama.

Robot Gundam visok je impresivnih 18,2 metra, a nalaziće se u Jokohami, južno od Tokija.

Iako je pandemija zaustavila izgradnju brojnih objekata širom sveta, Japanci nisu odustali od Gundama ni na trenutak. Za sada, divovski robot može da podigne nogu i pomera torzo, a prema planu Gundam će na kraju moći da hoda, uprkos svojoj težini od približno 25 tona.

Na Jutjubu se može videti serijal video-snimaka iz fabrike “Gundam Factory Yokohama”, koji prikazuju kako su radnici dizajnirali, gradili i sastavljali Gundama.

Glavni dizajner Džun Narita napomenuo je da su posebno morali da se posvete pažljivom odabiru materijala i motora, jer samo jedna ruka ovog robota može da bude teška i do 589 kg.

Animatronička atrakcija na daljinsko upravljanje stajaće uz Gundam fabriku, a Gundamovi obožavaoci moći će da uživaju u njegovim prvim koracima na službenom otvaranju 1. oktobra 2020. godine.

B92

Danas objavljeno

Gigabyte je prikazao Project Cielo – sopstveni modularni PC desktop sistem

Vanja A

Honor Play5 Youth Edition stiže do kraja oktobra

Vanja A

Raspberry Pi prvi put poskupio – razlog je globalna nestašica zaliha

Vanja A

Ostavite komentar