10. Maja 2022.

Japanci koriste robota kao iz Transformersa

Big Portal
https://twitter.com/news_jrwest/status/1514919764153434113

Iako tema nije previše u vezi sa automobilima ili IT-jem, većina onih koji vide snimak ovog robota pomisliće na Transformerse. I biće delimično na dobrom tragu, jer ovaj veliki robot postoji, njime može da upravlja čovek, ali se, nažalost, ne može transformirsti u automobil.

Ovog robota koristi kompanija “West Japan Railway Company” za nadzor i održavanje električne mreže. U pitanju su nadzemni vodovi u kojim je radni napon 25 kV (pri 60 Hz).

Pojednostavljeno, radi se o kranu sa automatizovanim upravljanjem koji je postavljen na vozilo sa šinama. Ruke i šake su u potpunosti funkcionalne, dok su oči kamere sa širokougaonim objektivima koje operateru omogućavaju snalaženje u prostoru.

U nastavku pogledajte video koji pokazuje kako operater upravlja ovim ogromnim robotom i omogućava da se na siguran način odradi posao u itekako opasnoj okolini.

Recimo i to da se još uvek radi o prototipu koji će u potpunosti biti integrisan u proces održavanja železničke mreže. I to već 2024. godine. Morate priznati da ovo zaista izgleda moćno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare